Színpadra állt a Vinnie Rossi BRAMA kollekció

A BRAMA termékcsalád kétéves kutatás-fejlesztés eredménye. A felsőházas újdonságokat időtálló dizájn és kompromisszumokat nem vállaló teljesítmény jellemzi.

A BRAMA termékcsalád egy előerősítőt, egy integrált erősítőt, valamint egy végerősítőt tartalmaz. A megjelenésért Olivier Raymond, kanadai ipari tervező felel, aki korábban a Porsche és Mercedes Benz kötelékében is dolgozott. A cél olyan külcsín megalkotása volt, amire nincsenek hatással a változó trendek. Az előlapon precíziós kapcsolókat működtető alumínium gombok, valamint zafírüveg mögé rejtett analóg műszerek kaptak helyet, utóbbiak szabályozható világítással is rendelkeznek.

Mindhárom készülék a rezgéseket minimalizáló lábakon áll, az alvázat egyetlen alumínium tömbből alakították ki. A vezérlés kijelzővel ellátott alumínium távkapcsolón keresztül történik, amely Bluetooth segítségével kommunikál az eszközökkel. A távkapcsolóba rejtett akkumulátor USB-C konnektoron keresztül tölthető, ami a frissítések telepítését is megkönnyíti. A kijelző a diagnosztikai adatok megjelenítésére is alkalmas.

A BRAMA előerősítő (33.995 USD) és integrált erősítő (38.995 USD) trióda (300B) és szilárdtest szakaszokat is tartalmaz, amelyek között bármikor lehet váltani. A teljesen kiegyensúlyozott, kettős mono bemenet-kimenet architektúra közvetlenül a hátsó panel mögött kapott helyet, hogy a lehető legrövidebb jelutakat kapjuk. Mindkét szakasz tápellátása független. Az előerősítő XLR be és kimeneteket és trigger kimeneteket visel, míg az integrált erősítő (350W/4 ohm) hátoldalára XLR konnektorok és WBT Nextgen 0710-Ag kötőoszlopok kerültek.

A BRAMA végerősítő (33.995 USD) csatornánként 500W (4 ohm) teljesítményt ígér. Az AB osztályú MOSFET kimeneti fokozat a legproblémásabb hangfalakkal is elbír. Ahogy a termékcsalád több tagja ez a készülék is egyedi tápegysége(ke)t dolgoztat. A kettős szekunder tekercs független, kettős-mono lineáris tápegység áramköröket táplál.

Az ultragyors helyreállító diódák és a hatalmas szűrőkondenzátorok minden körülmények között alacsony zajszintet és kiváló tranziens reakciót biztosítanak. A vezérlő- és mérőáramkör számára saját, leválasztott tápmodult biztosítottak. A szimmetrikus XLR bemenet mellé ezúttal is WBT Nextgen 0710-Ag terminálok kerültek. A BRAMA termékek pontos megjelenési ideje egyelőre nem ismert, az ígéretek szerint az év végén, vagy jövő év elején kerülhet sor az első modellek kiszállítására.

Forrás: www.vinnierossi.com