Szintet lépett a népszerű CAYIN hibrid DAC

A CAYIN második generációs hibrid konvertere az alapmodell sokak által kedvelt funkcióit örökíti tovább a Hi-RES digitális dekódolási követelményeket szem előtt tartva.

A CAYIN iDAC-6 MK2 (999 USD) az elődhöz hasonlóan hálózati eszközként (streamer) és fejhallgatók meghajtására alkalmas erősítőként is funkcionál. A készülék számtalan konnektort (I²S, USB, AES / EBU, BNC, RCA és optikai) visel, így gyakorlatilag bármilyen rendszerben megtalálja a helyét, plusz Windows és macOS kompatibilitást is kínál. Az igényesen megmunkált alumínium házon 3.95 hüvelykes AMOLED kijelző kapott helyet. Az erősebb fényben is jól látható panel nagyobb lett, ráadásul az elhelyezése is konzervatívabb. Az új kijelzőhöz frissített grafikus felületet társítottak, amely minden fontosabb beállításról és funkcióról közvetlen, egyszerűen értelmezhető visszajelzést ad.

Az eredeti iDAC-6 kétcsatornás AKM AK4490 chip köré épült, míg az új változat Sabre ES9028PRO DAC lapkát kapott, amely frissítés eredménye a gyártó szerint elsősorban részletesebb és potenciálisan dinamikusabb reprodukcióban nyilvánul meg. A készülék az új chipnek köszönhetően, akár DSD512 és PCM 32-bit/768 kHz állományok kezelésére is alkalmas. Az átalakított modell ezúttal már független áramkör topológiával rendelkezik, amely sokkal rugalmasabb beállítási lehetőségeket biztosít. A quad-trióda puffer megmaradt, azonban a korábban alkalmazott 6N16B csövek helyett 6H16B elektroncsövek kerültek a burkolat alá, ahogy az OPA1662 és 134UA sorozatú blokkok is újdonságnak számítanak. A hangerő szabályzás ezúttal analóg, ráadásul sokkal finomabb (száz lépés) vezérlést tesz lehetővé és néhány hasznos funkciót (pl. pre-out/line-out üzemmódok közötti váltás) is rendeltek a gombhoz. A frissített modell forgalmazása egy ideje már megkezdődött a részletekbe menő műszaki lapot a gyártó oldalán lehet tanulmányozni.

Forrás: www.en.cayin.cn