Szintet lépett a Stack Audio LINK streamer

A második generációs LINK átfogó felülvizsgálaton esett át. A korábban problémás komponenseket kicserélték, így az új változat többek között ötven százalékkal alacsonyabb zajszintet kínál az elődhöz képest.

A STACK AUDIO LINK II (725 GBP) a külső jegyeket tekintve nem változott. Maradt a szépen formált, CNC megmunkált alumínium ház, minden kezelőszerv a régi változatot idézi, így az előző modellt használók régi ismerősként üdvözölhetik az újabb eszközt. Az interferencia és zajszűrésre kidolgozott detox-rendszert alapvetően nem piszkálták, azonban egyes alkatelemek cseréjével sikerült növelni a hatékonyságot.

A fedlappal védett előlapi USB konnektor mellett hátoldali (USB, HDMI) bemenetek is rendelkezésre állnak, illetve egy USB kimenet is adott. A hálózathoz Ethernet porton keresztül társítható a készülék, vezetékmentes kapcsolatként WiFi és Bluetooth áll rendelkezésre. A LINK II fejlett digitális processzorait egyedi tervezésű, rendkívül alacsony zajszintű, többlépcsős áramkörök működtetik. Az órával három független kapcsolószabályzót szinkronizáltak. Az energia szűrését és tisztítását kilenc alacsony ellenállású kondenzátor végzi a maradék zajról triplán szabályozott áramkör gondoskodik. Az USB audio kimenet és az óra áramkör saját független tápcsatlakozóval rendelkezik.

A felhasználók választhatnak a Volumio rendszer átalakított változata és a gyártó saját operációs rendszere között. Utóbbi lehetővé teszi, hogy a berendezés pl. a ROON, Audirvana és Squeezelite programok végpontjaként működjön, míg előbbi főként azoknak ajánlott, akik plug&play eszközként kívánják használni a készüléket. Az új modell natív módon támogatja a DSD és PCM állományokat, valamint kezeli a MP3 és AAC formátumokat, illetve megfelelő DAC használatával az MQA lejátszás is támogatott. A készülék a korábbi gyakorlatnak megfelelően ezüst és fekete változatokban szerezhető be,

Forrás: www.stackaudio.co.uk