Szintet lépett az iFi AUDIO lemezjátszó előerősítője

Az iFi AUDIO harmadik generációs eszköze az előző változat tudását hatványozza, könnyedén integrálható bármilyen rendszerbe, MM és MC típusú hangszedőhöz is könnyedén illeszkedik. A kiváló hangminőséget diszkrét felépítésű, A osztályú kimenőfokozat szavatolja.

Az iFi iPHONO3 BLACK LABEL (999 EUR) egy nagy teljesítményű, dedikált lemezjátszó erősítő, amely megkönnyíti a fekete korongok természetes és meleg hangjának kinyerését. A brit vállalat néhány éve közreműködött az AMR PH-77 lemezjátszó erősítő fejlesztésében, ahonnan számos csúcs megoldást örökítettek tovább.

A korábbi gyakorlatnak megfelelően kompakt eszköz áramköre közvetlenül kapcsolt, tehát a hangszedő és a kimenőfokozat között nem alkalmaztak kapcsoló kondenzátorokat. A társaság erre a megoldásra Direct Drive Servoless konstrukcióként hivatkozik, amibe a saját fejlesztésű DC Infinity áramkör is beletartozik. Utóbbi nagymértékben hozzájárul a tiszta, pontos és átlátható hangzáshoz. A készülék a szilárdtest és csöves erősítő technológiát is használja. A harmadik generációs TubeState motor a vállalat műszaki igazgatójának, Thorsten Loesch úrnak négy évtizedes szakirányú kutatásának eredménye.

Az új modell talán még az előző változatnál is jobban konfigurálható. Az egység alján található DIP-kapcsolókkal állítható be nyereség és a terhelés, előbbi 36dB és 72dB között állítható be a különféle terhelési értékek mellett. A felhasználók választhatnak a RIAA, Columbia és Decca EQ beállítások között, így a régebben kiadott korongok esetében sem kell kompromisszumot kötni. A készülékhez rendkívül alacsony zajszintű tápegység (15 V) is vásárolható, aminek használata tovább javítja az egyébként is osztályvezető teljesítményt.

Forrás: www.ifi-audio.com

A márka a hazai forgalmazója a PIXEL.