TAGA TCD-50 – Megfizethető játékos

A streaming szorításában a fizikai formátumok valószínűleg örökké másodhegedűsök lesznek, de jó látni, hogy vannak márkák, amelyek még látnak potenciált bennük. A lengyel TAGA Harmony még márciusban jelentkezett egy új építésű CD-lejátszóval, amely kedvező ár-érték arányával sokakhoz megtalálhatja az utat.

A TAGA HARMONY TCD 50 (499 EUR) lejátszó a CD, CD-R, CD-RW formátumokkal képes megbirkózni. A burkolat alatt egy 32-bites ESS SABRE ES9018 Reference DAC (Hyperstream II architektúra és Time Domain Jitter Eliminator) is található. A gyártó külön felhívja a figyelmet a két pólusú, lineáris Bessel-szűrőre, aminek a torzítás csökkentésében van szerepe, illetve a túlméretezett 35W-os toroid transzformátorra.

A kábelezés OFC vezetékekkel történt, minden csatlakozó aranyozott. A készülék beépített fejhallgató-erősítővel rendelkezik, saját hangerőszabályzóval. A házat alumínium előlap zárja, hátulra kerülve egy-egy RCA és XLR (szimmetrikus) kimenettel, valamint digitális, optikai és koaxiális aljzatokkal találkozhatunk. A fejhallgató kimenet (32 ohm) értelemszerűen a fronton kelleti magát.

A felhasználói élményt egy kontrasztos kijelző hivatott javítani, a vezérléshez egy egyszerű kivitelű, de jól használható távirányítót is kapunk. A készülék ezüst és fekete színben került forgalomba.

Forrás: www.tagaharmony.com