Telepítette első LED mozis képernyőjét az LG

Az LG Electronics és a Sony, a Samsung példája nyomán egy ideje már tervezgette a lépést, előbbi pedig a közelmúltban végre a tettek mezejére lépett.

A Samsung három évvel ezelőtt merészkedett be a mozikba, világelsőként alkalmazta a LED megjelenítő technológiát a filmszínházakban. Az LG LED CINEMA DISPLAY hasonló koncepciót követ, azaz könnyen telepíthető modulokból áll össze a megrendelő által igényelt felület. A hagyományos vásznakkal (vetítő felületekkel) szemben a LED képernyőknek számos előnye van, többek között a vetítéshez nincs szükség dedikált gépházakra, így azok helyét is fizető vendégekkel lehet feltölteni.

Az új technológia látvány tekintetében is előrelépést jelenthet, ugyanis sokkal színpontosabb és kontrasztosabb megjelenítést tesz lehetővé, a 4K HDR tartalmak támogatásáról nem is beszélve. A LED panelekből épített, mintegy 14×7 méteres felület vízszintesen és függőlegesen is százhúsz fokos betekintési szöget szavatol, 12-bites DCI-kompatibilis színek megjelenítésére és 4000:1 minimum kontrasztarány elérésére képes. A panelek egyenként mindössze tizenöt kilót nyomnak, így a rendszerek telepítése és szervizelése alapvetően könnyű. A tajvani Showtime Cinemas újdonságát a Dolby szakembereivel karöltve telepítették, ugyanis a képernyőhöz egy komplett, nagy teljesítményű Dolby Atmos hangrendszer és médiaszerver is tartozik.

Forrás: www.thelec.net/news