Teljes a Panasonic idei tévés kínálata

A Panasonic elég sokat várt idei tévés portfóliójának bemutatásával, eddig csupán az MZ2000 OLED zászlóshajót ismerhettük meg, de a napokban az összes új modellről lekerült a lepel.

Összességében öt OLED és két LCD modell található az újdonságok között, a Panasonic bevallottan a képminőség javítására helyezte a hangsúlyt, legyen szó filmezésről vagy játékról. Az OLED tévék esetében csak a bevezetőben is említett MZ2000 modell lesz elérhető 77 hüvelykes méretben, a többi termékcsalád 42-65 hüvelykes változatokat tartalmaz.

A Panasonic MZ2000 MLA (Micro Lens Array) OLED panelt kapott és Dolby Atmos hangrendszerrel rendelkezik, előbbinek köszönhetően nagyobb fényerőre lehet számítani. A zászlóshajó alá pozicionált MZ1500 tévét már Master OLED Pro kijelzővel szerelték, ez gyakorlatilag az LG Display OLED EX panelje, amit a Panasonic mérnökei megpiszkáltak kicsit.

Mindkét készülék az új HCX Pro AI processzort használja és megkapta az új Adaptive FilmMaker és a True Game üzemmódokat. Mindkét funkció nagyban támaszkodik az Ambient Colour Temperature érzékelőre, amely a gyorsan változó fényviszonyok között is hibátlan megjelenítést szavatol.

A játékosok számára érdekes lehet a forrás-érzékeny HDR tone-mapping eljárás, ami a márka által hanyagolt HGiG formátumot hivatott kiváltani, ahogy a VRR, az AMD FreeSync és az Nvidia G-Sync kompatibilitás sem elhanyagolható. Az MZ1500 nem örökíti tovább a nagytesó Atmos hangrendszerét, hagyományosabb dedikált megoldással rendelkezik, de virtuálisan képes térhatású hangteret generálni.

A sorban következő MZ1000 (az Egyesült Királyságban MZ980) LG OLED EX panelt visel, szintén megkapta a HCX Pro AI processzort, így az összes fejlett film- és játékfunkciót egy szerényebb árszinten képes biztosítani.

A lista végén található MZ800 és MZ700 teljesen hagyományos WOLED panellel rendelkeznek, hiányoznak a dedikált szolgáltatások és a nyolcadik generációs MyHomeScreen helyett GoogleTV rendszert futtatnak. Mindkét modell esetében 50/60 Hz-es panelt kapunk, nincsenek HDMI 2.1 csatlakozók, de az ALLM és eARC támogatás adott.

Az LCD termékvonal új királya Quantum Dot panellel szerelt és Mini LED háttérvilágítást alkalmazó MX950 modell, amely a HCX Pro AI processzor révén a prémium OLED készülékek összes dedikált funcióját hozza.

A kínálat alsó polcán az Amazon FireTV platformra támasztott MX800 kapott helyet, amely első pillantásra inkább a tartalomszolgáltatásról, mintsem a fejlett hardverről szól. A frissen bejelentett modellek árazása még várat magára, ahogy a forgalmazás kezdete is megerősítésre szorul.

Forrás: www.panasonic.com/press