TEX TONE ART – Élmény a szemnek és fülnek

A TEX TONE elnevezés mögött Tex Houston áll, aki az új-zélandi zenei világ egyik meghatározó alakja, számos zenekarral dolgozott együtt és rengeteg album születésénél bábáskodott.

Több évtizedes stúdiózás után Tex úgy döntött, hogy megépít egy olyan hifi hangsugárzót, ami felér a legjobb aktív stúdiómonitorok hangzásához. Több éves fejlesztést követően megszületett a TEX TONE CLASSIC (4500 USD) elnevezésű szerelemgyerek, amely már nyers formájában is kifejezetten tetszetős modell. A kabinethez használt rétegelt lemezt gondosan válogatott alapanyagokból készítik. Az ívelt kialakítás csökkenti az állóhullámok kialakulásának esélyét és kedvező rezonancia jellemzőket biztosít. A doboz elülső széleit lekerekítették, amely kiváló sztereó képalkotást is szavatol, míg a gyűrűs dóm csipogót a kabinet külső széle felé tolták el, csökkentve ezzel a terelőlap diffrakciós hatásait. A hangszórókészlet másik tagja, egy 6,5 hüvelykes mélysugárzó, ami (35Hz-es porttal kombinálva) lenyűgöző basszusreakciót eredményez.

Tex Houston azonban nem elégedett meg ennyivel, ezért néhány barátjával összedolgozva exkluzív változatokat készített az alap modellekből. A festett TEX TONE ART (5600 USD) modelleket neves művészek jegyzik. Chris Knox (The Enemy, Toy Love, Tall Dwarfs) a punk korszak egyik legendás szereplője zenész, karikaturista és filmkészítő. David Kilgour (The Clean, Heavy Eights) énekes, zenész és képzőművész, aki számos album borítóját díszítette. Nicola McLaren új-zélandi képzőművész és keramikus, akinek nem ritkán szürreális képei az idő múlásával torzult személyes emlékekből és képzeletbeli motívumokból táplálkoznak. Robert Scott (The Clean, The Bats) zenész, művész és tanár saját projektek mellett, több album borítóján is dolgozott. Zenei munkásságára az alternatív rock mellett kísérleti hangszereket megszólaltató és népzenei elemeket tartalmazó kiadványok jellemzők. A klasszikus és ART változatok egyaránt a gyártó oldalán keresztül rendelhető.

Forrás: www.textone.com/nz