ThivanLabs – Dekoratív trió a színpadon

A vietnami ThivanLabs három új generációs csőerősítővel toldotta meg kínálatát. A hivatalos narratíva szerint mindegyik készülék egyedi hangélményt kínál, alternatívát nyújtva a felhasználóknak.

Az új modellek esztétika tekintetében résmentesen illeszkednek a márka portfóliójába. Ahogy a korábbi készülékeket az újakat is szigorúan ellenőrzött pont-pont módszerrel szerelik és továbbra is a saját fejlesztésű OLS technológia (lényegében a transzformátor szigetelőanyagainak és tekercs rétegek arányának optimális arányát takarja) áll a középpontban.

A kimeneti transzformátorokat kifejezetten a teljesítmény csövekhez tervezték, ezzel is maximalizálva a hangjellemzőket. A ThivanLabs mindig nagy teljesítmény csöveket használ, mert állításuk szerint ezek mérete és tömege hatással van a hangminőségre. További fontos komponensnek számítanak a fokozatközi transzformátorok, ezek szabályozzák a frekvenciatartományt, hogy az eltérő szinteken kiegyensúlyozott legyen a teljesítmény. Mindhárom modell előlapján helyet kapott egy manuális dinamika kapcsoló, amivel magas és normál fokozatok között lehet választani.

A FLAMINGO 300B (4500 EUR) erősítő single-ended modell, amely két 300B csövet dolgoztat a kimenetben, míg az előkészítő szakaszban 12AU7, 6SN7, 6V6 tubusok találhatók. Az A osztályú készülék csatornánként 8W teljesítményt biztosít. A MAGPIE 811 (4200 EUR) közvetlen fűtésű triódákat használ, amiket a márka tíz évvel ezelőtt kezdett alkalmazni. A Magpie 811 single-ended integrált erősítő, a további csőkészlet megegyezik a fentebb említettekkel. A teljesítmény csatornánként 11W.

A trió harmadik tagja a ROBIN DL50 (3200 EUR) névre hallgató berendezés. A készülék 6H13C tápcsövet használ, az áramkört is ehhez igazították, hogy kiaknázzák a csövek jellemzőit. Az előfokban két darab 6H2P teljesít szolgálatot, míg a meghajtásért két 6SN7 tubus felel, ezúttal 15W RMS teljesítményt kapunk. Mindhárom friss modell 100 kOhm bemeneti impedanciával rendelkezik, míg a bemeneti érzékenység 550, 400 és 300 mV.

Forrás: www.thivanlabs.com