TiVo – Új okostévé rendszer érkezik

A rendszer mögött álló Xperi bejelentése szerint az első TiVo Stream operációs rendszerrel működő okostévék a jövő év közepén fognak megjelenni.

Jon Kirchner, az Xperi vezérigazgatója egyelőre nem árulta el melyik tévégyártóval kötöttek megállapodást, így csupán annyit lehet tudni, hogy egy másodvonalbeli (TIER 2) szolgáltatóról van szó, amely több különböző márkanév alatt gyártja termékeit. A jelenleg piacon lévő Android alapú TiVo Stream 4K dobozzal ellentétben az okostévé rendszert Linux alapokra húzzák, ami nagyobb játékteret kínál a felhasználói élmény finomítására.

Az Xperi két éve hárommilliárd dollárt rakott le a TiVo-ért, nyár elején pedig 109 milliót fizetett a holland Vewd videószoftvereket fejlesztő cégért. Az Xperi állítása szerint a felhasználók jelentős hányada örülne egy független, szabadon testreszabható platformnak, ami a FireTV, AndroidTV, Google és Roku OS alternatívájaként jelenhetne meg a piacon. Az említett piac elég ekletikus, hiszen az említett rendszereken túl az ismertebb márkák (Apple tvOS, Hisense Vidaa, LG webOS, Panasonic My Home Screen, Philips Saphi, Samsung Tizen és a Vizio SmartCast) saját platformokra építkeznek.

Forrás: www.nexttv.com