Tíz éves a Steinway Model S-15

A Steinway & Sons idén ünnepli legkisebb, MODEL S-15 névre keresztelt hangsugárzóját, amely tíz éve kezdte meg elismerésekkel kidekorált, világhódító útját.

A MODEL S-15 becsapós mérete miatt sokakat legyintésre késztet, pedig a készülék elképesztő teljesítményre képes. A hangszórók egy rendkívül merev, alacsony rezonanciájú kabinetben kaptak helyet, aminek gerincét egy aranyozott alumínium keret alkotja. A magas frekvenciákat egy kapton membrános AMT egység kezeli, míg a közép tartományokat alumínium kónuszos meghajtóra bízták.

A készülék a gyártó nagyobb modelljeiben alkalmazott dipól magassugárzó kialakítással rendelkezik, amely konstrukció munkáját az Ambience Enhancing Radiation technológia segíti. A hátrafelé irányított hang speciális terelőkre kerül, amely kiterjeszti a hangteret, miközben a szobafalak hatását (visszaverődés) is kihasználja. A hangfal rendkívül rugalmasan helyezhető el, hagyományos hangkeltőként, tévék hangzásjavítására vagy akár házimozi rendszer részeként is bevethető.

Forrás: www.steinwaylyngdorf.com