Több újdonságot is bejelentett a Shanling

A kiváló ár-érték arányt képviselő digitális audió lejátszóknak (DAP) köszönhetően a Shanling gyorsan kapaszkodik felfelé az iparág ranglétráján. A társaság a közelmúltban több friss eszközt is bejelentett, amelyek között egy a Lotoo PAW6000 és a FiiO M15 riválisának szánt hordozható lejátszó is található.

A SHANLING M8 (1659 USD) a gyártó új zászlóshajó lejátszója. A készülék két darab AKM449EQ lapkát dolgoztató DAC architektúrával rendelkezik, ezen felül 4 GB operatív memóriával megtámogatott Snapdragon 430 processzorról és 64 GB belső memóriáról szól az előzetes közlemény. Az Android operációs rendszert futtató lejátszóra 2.5 és 4.4 (BAL), valamint 3.3 (SE/Pro) milliméteres konnektorok kerültek.

Az ígéretek szerint a társaság legújabb, három meghajtóval szerelt fülmonitora is hamarosan vihető. A SHANLING AE3 (169 USD) oldalanként három Sonion BA meghajtót dolgoztat, amiket 3D nyomtatott készülékházban helyeztek el. A készülékre 0,78 milliméteres 2 tűs, süllyesztett csatlakozók kerültek. A társaság bemutatta még az MTW100 fülhallgató újabb generációs változatát. Az MTW300 egy teljesen vezetékmentes modell, ami átalakított CNT (Carbon Nanotube) dinamikus meghajtókat kapott. Az új füles Bluetooth 5.0 (pl. aptX, AAC) kapcsolatot kínál, egy töltéssel hét órán keresztül használható, de a töltő-dokkolóval az üzemidő akár meg is háromszorozható.

Az újdonságok sorában megtalálhatók UA1/UA2 hordozható DAC/fejhallgató-erősítők. Előbbi egy ESS ES9218P DAC lapkával szerelt, belépő szintet képviselő modell, amely a PCM (32-bit/384 kHz) és DSD állományok fogadására is alkalmas. A második egy dupla kimeneti porttal (2.5/3.5 mm) szerelt, AKM AK4493 DAC chip köré épített közép-felső kategóriás eszköz. Az egyszerűbb változat USB-C bemenetet visel, míg a nagyobbik eszköz a cserélhető modulnak köszönhetően iOS (Lightning) forrásokkal is használható.

Végül, de persze nem utolsó sorban leleplezték a SHANLING BA1 (169 USD) hordozható Bluetooth receivert, amely Android és iOS rendszereken keresztül is kényelmesen vezérelhető. A készülék burkolata alá egy ESS Sabre ES9218P DAC lapka került, amely a nagy felbontású állományok feldolgozására is képes. A berendezés vezetékmentesen (Bluetooth 5.0) is támogatja a Hi-Res (24-bit/96 kHz) formátumokat, könnyen és gyorsan társítható aktív hangfalakhoz és fejhallgatókhoz. Az eszközre fejhallgató-csatlakozó, RCA és digitális optikai kimenet is került. A gyártó újdonságai kivétel nélkül novembertől lesznek elérhetők.

Forrás: www.en.shanling.com