Több újdonságot is bemutatott a Mark Levinson

A Mark Levinson tovább dolgozik a néhány éve indított 5000 sorozat bővítésén. A társaság ezúttal egy előerősítőt, erősítőt és a CES2020 rendezvényen leleplezett, nyárra ígért lemezjátszót, valamint egy szintén megcsúszott hálózati képességekkel felvértezett SACD/DAC lejátszót is bemutatott.

Mark Levinson 5206

Az No.5026 (8600 GBP) diszkrét, kettős mono előerősítő. A burkolat alá közvetlenül összekapcsolt PurePath áramkörök kerültek. A hangerőszabályzás digitálisan vezérelt, ami a gyártó szerint segít a jel integritásának megőrzésében, maximális sávszélesség mellett. A készülék Main Drive fejhallgató-kimenettel rendelkezik, amely dedikált előerősítő kimeneti fokozathoz kapcsolódik, így külön fejhallgató-erősítő nélkül is képes az eszközök közvetlen meghajtására.

A vadonatúj hibrid lemezjátszó topológia aktív és passzív RIAA ellenállásokat és polipropilén kondenzátorokat alkalmaz a kivételes pontosság és a hangtisztaság érdekében. A felhasználó választhat az MM/MC üzemmódok között, megválaszthatja az alkalmazni kívánt szűrőt és beállíthatja a terhelési jellemzőket. A digitális jeleket ESS Sabre Pro sorozatú 32-bites átalakító kezeli. Az előerősítő négy vonalszintű és hat digitális bemenetet kapott, PCM (32-bit/384 kHz) és DSD (11.2 MHz) állományokat fogadni képes aszinkron USB konnektor is van. Támogatott az MQA lejátszás és vezetékmentes (Bluetooth) adatátvitelre is lehetőség van.

Mark Levinson 5302

A No.5302 (8600 GBP) diszkrét, közvetlenül kapcsolt, áthidalható dual-mono, AB osztályú erősítő. Az új modell egyedi tervezésű külső hűtőbordákat és hangsúlyos előlapi fogantyúkat kapott, amely jellegzetes megjelenést kölcsönöz a készüléknek. Az erősítő mono és sztereó üzemmódban is használható, a stabil üzemi körülményeket túlméretezett toroid transzformátor biztosítja. A gyári adatok szerint a készülék mono üzemmódban 550W (2 ohm), míg sztereó módban 270W (4 ohm), illetve 135W (8 ohm) teljesítmény leadására képes. A készülék több rendszer integrációs és kommunikációs porttal rendelkezik, a vezérléshez a korábbi gyakorlatnak megfelelően távirányítót mellékel a gyártó.

Mark Levinson 5015

A No.5015 (5800 GBP) lemezjátszót eredetileg nyáron tervezték bemutatni, azonban különböző okokból a premiert el kellett halasztani. A készülék javarészt CNC megmunkált alumíniumból épült, feketére eloxált és natúr elemek váltják egymást. A csaknem két hüvelyk vastag tömör alumínium alvázat egyetlen darabból készítették, a három állítható alumínium láb egyedi felfüggesztési rendszerrel rendelkezik. A szinkronmotor (12V) vezérlőjelét digitálisan generálják, így biztosítva többek között a sebesség stabilitást. A nehéz alumínium lemeztányér, saját fejlesztésű csapágy-rendszerhez illesztett, edzett acél tengelyen kapott helyet. A készüléket tíz hüvelykes, szénszálból készült egyenes hangkarral szerelték, aminek végére opcionálisan, előre kalibrált MC hangszedő is kérhető.

Mark Levinson 5101

A No.5101 (5500 GBP) egy prémium hálózati streamer/SACD lejátszó, PrecisionLink II DAC funkcióval és Pure Path analóg kimeneti fokozattal. A készülék nagy felbontású streaming képességekkel (Ethernet és WiFi) rendelkezik, ugyanakkor a fizikai formátumokat sem állítja sarokba. A digitális feldolgozó szakasz középpontjában 32-bites ESS Sabre Pro DAC és szabadalmaztatott áramkörök találhatók. Öt digitális audio bemenetet kapunk, támogatottak a FLAC, WAV , AIFF, OGG, MP3, AAC és WMA formátumok, illetve a PCM (24-bit/192 kHz) fájlok lejátszására is lehetőség van. A slot rendszerű fizikai meghajtó az SACD, CD-A, CD-R és CD-RW lemezformátumokat támogatja. Az analóg jeleket XLR és RCA csatlakozók továbbítják, a kivételes reprodukcióról ezúttal is a PurePath áramkör gondoskodik. A beállításokat és vezérlést távkapcsoló könnyíti meg. Az összes új modell átesett Mark Levinson saját HALT (High-Accelerated Life Testing) minőségi vizsgálatán.

Forrás: www.marklevinson.com