Topkategóriás vezetékmentes hangfalat épített a CANTON

Az újdonság a közel ötéves Reference 5K modell vezetékmentes változata, amivel a gyártó az aktív termékvonalát igyekszik a felsőházra is kiterjeszteni.

A CANTON SMART REFERENCE 5K (8200 EUR) hangfal külsőre az alapmodellt idézi, bár a figyelmes szemlélő tetten érhet néhány kisebb változtatást és persze a hátoldali panel is árulkodó. A készülék számos csatlakozóval rendelkezik, így a klasszikus forrás eszközök mellett tévé, dedikált lejátszók és egyéb hangeszközök társítására is lehetőség van, plusz vezetékmentes (Bluetooth 3.0 aptX) átvitel is rendelkezésre áll. A közel száztíz centis kabinet, fél centi vastag laminátumból épült, amire fehér vagy fekete zongoralakk jellegű bevonat kerülhet.

A háromutas, Bass-Guide reflex rendszerrel rendelkező hangfal 440W teljesítményt biztosít, támogatja Dolby Audio és DTS Digital Surround technológiákat, valamint sztereó üzemmódban virtuális térhatású (Surround Sound) kiterjesztést is kínál. A készülék egy hüvelykes, alumínium-oxid kerámia csipogót, egy 180 milliméteres kerámia-volfrám közepes, valamint két kerámia-volfrám (200 mm) basszus hangszórót dolgoztat. Az egységek elé akusztikusan áttetsző szövetrács került, amit mágnesek tartanak szilárdan. A talp közelében egy LED kijelző is helyet kapott. Az új modell gyártása a teljes Reference szériához hasonlóan házon belül történik.

Forrás: www.canton.de/en/reference-k/smart-reference-5-k