Tovább hízik a Magico M hangfal sorozata

A Magico nagyjából három éve mutatta be szériát indító M9 zászlóshajót, a modell megépítését megelőző K+F program eredményeiből az új hangsugárzó is bőségesen profitál.

A MAGICO M7 (375.000 USD) az eredeti elképzelés szerint az M9 félaktív változata lett volna, végül a mérnökök egy teljesen passzív rendszer megalkotása mellett döntöttek. Az M7 négyutas, hat meghajtóval és ESXO (Elliptical Symmetry Crossover) keresztváltóval szerelt álló hangsugárzó. Az alumínium-szénszál kompozit kabinetet FEA szimuláció segítségével optimalizálták. Az akusztikus, a mechanikai, az elektromágneses és a termikus jellemzőket egyetlen platformon vizsgálták, ami lehetővé tett a paraméterek összehangolását.

Az M7 hangfalat huszonnyolc milliméteres magassugárzóval szerelték. A meghajtó optimalizált geometriájú, gyémánt bevonatos berillium membránt használ és új, neodímium alapú motorrendszert kapott. A hátsó kamra akusztikus teljesítményét FEA-modellezéssel javították.

A középtartományokat öt hüvelykes Gen 8 Nano-Tec meghajtó kezeli. A alumínium-méhsejt-magból, grafénnel átitatott külső és belső szénszál rétegekből álló kónuszhoz új kosarat és habszivacs burkolatot terveztek. Az új neodímium alapú motorrendszer két rendkívül nagy mágnest használ, míg a tiszta réz pólussapka segít csökkenteni az örvényáramot, maximalizálni a hatékonyságot.

A kilenc hüvelykes Gen 8 Nano-Tec középmély hangszóró szintén új kosárszerelvényt használ. Ez a meghajtó százhuszonhét milliméteres hangtekerccsel és iker-mágneseket használó motorrendszerrel rendelkezik. A tizenkét hüvelykes basszus hangszóró felépítése, a motor kialakítása nem változott, azonban egy plusz felső mágnes biztosítja a szuper-stabilizált mágneses teret. A hőelvezetésről új kompozit alapú pók gondoskodik. A meghajtókat Mundorf és Duelund Coherent Audio komponenseket tartalmazó keresztváltó felügyeli és integrálja egyetlen virtuális pontforrásba.

MAGICO M7

Típus: álló passzív hangsugárzó

Magassugárzó: MBD5D 1,1” (28 mm)

Közepes meghajtó: MAG5004RTC 5” (Gen 8)

Mélyközép meghajtó: MAG9508HE 9” (Gen 8) 2x

Basszus meghajtó: MAG12008HE 12” (Gen 8) 2x

Impedancia: 4 ohm

Érzékenység: 92 dB

Frekvencia-válasz: 18 Hz – 50 kHz

Javasolt erősítés: 50 – 1000W

Méretek: 167 x 73 x 49 mm

Tömeg: 269 kg

Megjelenés: 2024 Q1

Forrás: www.magicoaudio.com/press