Tovább hízik az Acoustic Energy AE100 családja

Az Acoustic Energy év elején debütáló sorozata a szakma és a felhasználók szívéhez egyaránt közel férkőzött, ezért kevésbé meglepő, hogy a márka a közelmúltban piacra dobott zászlóshajó után, újabb modellekkel toldja meg a szériát.

Az új modellek koncepciója értelemszerűen igazodik a család korábban bemutatott darabjaihoz. A kabinetek tizenöt milliméter vastag HDF elemekből épültek, a nem kívánt rezonanciák csökkentéséről egyedi merevítés gondoskodik. A közepes és alacsony tartományokat kezelő százharminc milliméteres hangszórókat hosszú löketű motorral szerelték, míg a kevert szálas papír kónusz magasabb keresztezési pontot tesz lehetővé.

Az említett megoldások a kompakt méretet meghazudtoló hangerőt és basszus reprodukciót, valamint simább átmenetet szavatolnak a tartományok között. Az egy hüvelykes lágy dóm csipogót Wide Dispersion hullámvezetővel társították, a nagy teljesítményű neodímium motor pedig nagyobb hangerő mellett is torzításmentes hangélményt nyújt.

Az AE105 kétutas, sekély kabinettel rendelkező modell, amelyet elsősorban falra érdemes felszerelni, de természetesen hagyományos elhelyezésre is lehetőség van, bár utóbbi esetben le kell mondani a függőleges tájolásról. A magassugárzót két darab mélyközép meghajtó fogja közre, amelyek védelméről fekete vagy szürke rácsok gondoskodnak. A készülék a tévék beépített hangrendszerének kiváltására is alkalmas, házimozi szettben szatellit, center vagy surround hangkeltőként is bevethető. A modell előre láthatóan ősszel érkezik.

Kicsit hamarabb (július vége) futhat be az AE108² passzív mélynyomó, amit úgy terveztek, hogy önállóan vagy a termékcsalád többi tagjával is zökkenőmentesen dolgozzon. A gyártó szerint a rendszert olyan helyeken érdemes bevetni, ahol kontrollált basszus teljesítményre van szükség. A készülék alapvetően kevés helyet foglal, így szűkösebb térben is könnyen elhelyezhető. A dobozban egyetlen hosszú löketű motorral szerelt kétszázötven milliméteres meghajtó lakik, amely a padló irányába sugároz. Mindkét új modell fehér, fekete és dió színben lesz elérhető.

A márka hazai forgalmazója az Audiocentrum.

Forrás: www.acoustic-energy.co.uk