TROY AUDIO Acapulco – Megújított klasszikus

A Troy Audio harmadik modellje a hatvanas évekből származó Altec Santana újraértelmezett, kortárs igényekhez igazított változata.

A gyártó állítása szerint a mérnökök több éves kutató-fejlesztő munkával módosították a koncepciót, miközben igyekeztek tiszteletben tartani a klasszikus dizájnt. A kabinethez prémium minőségű természetes fát és furnért használtak, az öt fokban megdöntött talplemez és a lábak rozsdamentes acélból készültek. A hátoldalra Cardas kötőelemek kerültek.

Az ACAPULCO (36.000 EUR) Alnico mágnest használó Fostex szuper-magassugárzót és a Great Plains Audio által gyártott Biflex 415-8C meghajtót dolgoztat. A Biflex-elv lehetővé teszi a közepes és alacsony frekvenciák reprodukcióját egyetlen hangszóróból anélkül, hogy súlyozni kellene a kisebb-nagyobb tömegű és átmérőjű meghajtók között. A Biflex hangszórók teljes membrán felülete kezeli az alacsony frekvenciákat, míg a csillapított közepes kónusz a magasabb tartományokra fókuszál.

Nagyjából ezer üzemórán keresztül a belső és külső kónuszok egy elemként dolgoznak, azon túl a membrán belső szakasza leválik és külön működik. A magassugárzó körül egy hullámvezetőként is funkcionáló lemez kapott helyet, ami kiterjeszti a nagyfrekvenciás lefedettséget és szélesebb hangteret generál. „A keresztváltó tervezése során az egyszerűség elvét tartottuk szem előtt – árulta el Francisco Jileta, a Troy Audio vezérigazgatója – hogy a feleslegesnek ítélt komponensek ne zavarhassák az audio jelet.” Az ACAPULCO hangsugárzó hivatalos premierje Münchenben lesz, előrendelést azonban már most felvesznek a készülékre.

Forrás: www.troyaudio.com