Túlsúlyos lemezjátszót készített az IKEA

Az IKEA és a Swedish House Mafia a Milan Design Week keretén belül mutatta be az OBEGRÄNSAD (Unlimited) névre keresztelt, bútor és elektronikai kollekció első darabjait, amiből számunkra a lemezjátszó érdekes.

Az IKEA OBEGRÄNSAD lemezjátszó meglehetősen hangsúlyos jelenség, ami a márka szerint nem véletlen, tudatosan mentek szembe az iparágban megszokott sztenderdekkel. A műszaki részletek egyelőre nem kerültek napvilágra, annyi biztos, hogy előerősítővel szerelt plug-and-play rendszerről van szó, ami USB konnektoron keresztül is táplálható. A tizenkét hüvelykes alumínium hangkar végére Audio-Technica hangszedő került, közelebbi azonban erről a komponensről sem derült ki.

A készülék az ENESBY (70 USD) hangszóróval társítható de valószínű, hogy harmadik féltől származó hangkeltő használatára is lehetőség van. Az IKEA egyébként két éve már bepróbálkozott egy lemezjátszóval, azonban a FREKVENS sorozat részének szánt készülék végül nem került a piacra. A lemezjátszó forgalmazására előre láthatóan ősszel kerülhet sor.

Forrás: www.ikea.com