Új 4K Android tévéket hoz Európába a Hitachi

A Hitachi jelenleg három okostévé szériát (E, K és L) futtat, azonban hamarosan egy új „megfizethető középkategóriát” képviselő sorozat forgalmazása is elkezdődik.

A HITACHI Q (HA-Q7351) sorozata 43-65 hüvelykes készülékeket sorakoztat. Az AndroidTV platform lehetővé teszi a népszerű tartalomszolgáltatók (Netflix, Amazon Prime, Disney) közvetlen elérését és Google funkciók (pl. Chromecast) használatát. Az új modellek QLED kijelzővel rendelkeznek, kilencven százalékos DCI-P3 lefedettséget kínálnak, támogatják a micro-dimming technológiát, de a zónákkal kapcsolatban nincsenek hivatalos adatok. Pozitívum ugyanakkor a Dolby Vision és HDR10 tartalmakat kezelik a készülékek. A színpontosságot a Quantum Dot Color eljárás hivatott javítani, így a friss sorozat képminősége várhatóan javult a korábbi generációkhoz viszonyítva.

A hangrendszer két darab 10W teljesítményű teljes tartományú hangszóróból és dedikált mélysugárzóból áll. A legnagyobb (65 hüvelykes) tévében 12 wattos hangszórók dolgoznak. Van DTS HD támogatás, ami arra enged következtetni, hogy az átlagosnál kicsit masszívabb hangzás várható. Természetesen adott a Bluetooth és WiFi, ezen felül két USB, valamint három HDMI konnektor áll rendelkezésre, utóbbiak azonban még előző generációs (2.0) interfészek. Jim Beswick, a Hitachi tévés üzletágának európai igazgatója elmondta, hogy „az új modellek nagy előrelépést jelentenek a vállalat életében” nagy kérdés, hogy az erős középkategóriás mezőnyben mire lesz elég ez a specifikáció?

Forrás: www.tv.hitachi.eu