Új 4K HDR projektorokkal jelentkezett a BenQ

Home Hírek Új 4K HDR projektorokkal jelentkezett a BenQ

BenQ_W2700_1 640.png

 

A vállalat még az ISE2019 rendezvényen jelentette be, hogy dolgoznak a W1700 házimozi projektor következő változatán. A BENQ W1720 (1200 EUR) modellt, egy Texas Instruments 4K UHD DMD chip köré építették, valamint új optikai blokkal látták el. A következő generációs lapkával hatékonyan küszöbölhetők ki a vetített kép körül tapasztalható anomáliák. A készülék legfeljebb 2000 lumen fényárammal dolgozik, ami ugyan visszalépés a korábbi modellhez képest, ugyanakkor száz százalékos Rec.709 színtér megjelenítésére képes, valamint kezeli a HDR10 és HLG állományokat. A projektor egy kiegészítő MStar chipnek köszönhetően támogatja a Full HD felbontású 3D (DLP-Link szemüveg használatával) megjelenítést.

 

BenQ_W2700_2 640.jpg

 

A középkategóriát a BENQ W2700 jelzésű projektorral erősíti a gyártó, amely a lehető legjobb képminőséget szavatolja a mozirajongók számára. A projektor szintén az új, 0,47 hüvelykes DMD DLP technológiát használja. A tíz lencsetagból álló, nyolc csoportra osztott lencserendszer elképesztően tiszta, éles részleteket közvetít. Az alacsony torzítású lencsetagok bevonata minimalizálja a kromatikus aberrációt. A készülék a legkisebb modellhez hasonlóan 2000 lumen maximális fényárammal dolgozik, s támogatja HDR10 és HLG technológiákat. A házimozira optimalizált HDR technológia közel tökéletes színhűséget (DCI-P3‎ 95 %) és részletekben gazdag látványt szavatol. A 4K-képpont tökéletesítő technológia a megjelenő mozgások alapján érzékeli a színváltozásokat, s annak megfelelően korrigálja a látványt. A készülék beépített hangszórókkal rendelkezik. Az egyénileg beállítható hang üzemmódok ideális audiovizuális élményt biztosítanak filmezés vagy játék közben egyaránt.

 

BenQ_W2700_3 640.jpg

 

Természetesen a topkategória is megkapta a maga újdonságát. A BENQ W5700 (2700 EUR) projektor a fentebb részletezett DMD chipjével köré épült, aktívan alkalmazza az XPR technológiát. A készülék a HDR-PRO technológia segítségével finomítja a 4K HDR látványt, egyedi képjavító megoldásoknak (CinemaMaster Video+) köszönhetően bármilyen vetítési felületeken is jól teljesít. A berendezés tökéletesen lefedi a DCI-P3 és Rec.709 színtereket, plusz gyári kalibráció garantálja a filmipari szabványoknak megfelelő színhűséget. A projektor ISFccc minősítéssel is rendelkezik, ami lehetővé teszi a készülék szakember által elvégzett, helyi beállítását. Az április végére várható újdonság lencséje nem cserélhető, de 1,6x zoommal rendelkezik, ráadásként függőlegesen 60%, vízszintesen 23% képeltolást tesz lehetővé.

 

Forrás: www.benq.com/en