Új 4K OLED és miniLED tévék a Hisense kínálatában

A Hisense Europe bemutatta idei kínálatának újdonságait, köztük egy új generációs OLED tévét, valamint egy miniLED készüléket.

A Hisense U9GQ a társaság első, miniLED háttérvilágítású LCD tévéje. A hetvenöt hüvelykes modell ezerkétszáz-nyolcvan tompító (dimming) zónával rendelkezik, általánosan jobb kontrasztot ígér, mint a társaság korábbi LCD készülékei. A maximális fénysűrűség eléri a 3000 cd/m² értéket.

A 4K felbontást támogató modell multi-HDR támogatással (HDR10, HDR10 +, HLG, Dolby Vision) rendelkezik és 3.1.2 csatornás, integrált mélysugárzót dolgoztató hangrendszert kapott. A maximális képfrissítési ráta a kisebb változatok esetében 60 Hz, de a csúcsmodell a változó frissítési frekvenciát (VRR) is támogatja. A berendezéseket HDMI 2.0 (eARC) csatlakozókkal szerelik, de opcionálisan HDMI 2.1 frissítés is elérhető.

A Hisense A9G OLED tévé ötvenöt és hatvanöt hüvelykes méretben lesz elérhető. A gyártó számozási gyakorlata sokak szerint felemás, ugyanis a Sony kínálatában már van ilyen típusszámú (Európában AG9) OLED tévé. A friss modell specifikációs lapján IMAX Enhanced tanúsítvány, multi-HDR támogatás (HDR10, HDR10 +, HLG, Dolby Vision) és 2.1.2 csatornás Dolby Atmos rendszer szerepel. A csúcsfény 800 cd/m² körül alakul.

Adottak továbbá az ALLM és VRR funkciók, HDMI 2.0 konnektoron keresztül a HDMI 2.1 támogatás is megoldott. Mindkét újonnan bejelentett széria megkapta az ötödik generációs VIDA operációs rendszert. A tévék forgalmazása várhatóan az év végén kezdődik. Az említett modelleken túl a gyártó több középkategóriás és belépő szintű készüléket is piacra készül dobni, ezekről azonban részleteket még nem közöltek.

Forrás: www.global.hisense.com