Új Android tévé szériát jelentett be a Toshiba

A Toshiba UA2B sorozata a gyártó megfizethető kínálatát bővíti. Az új modell egyelőre csak ötvennyolc hüvelykes méretben vásárolható meg, de hamarosan további változatok is elérhetők lesznek.

A Toshiba 58UA2B63DB (400 GBP) jelzésű LED tévéje kategórián belül egészen vállalható darabnak tűnik. A készülék Direct LED panelt dolgoztat, Android platformra építkezik és ezúttal is adott a Freeview Play integráció, amely regionálisan eltérő csatornákhoz és alkalmazásokhoz biztosít közvetlen hozzáférést. Az új modell természetesen a Google Play ökoszisztéma alkalmazásaihoz is hozzáfér. Az új termékvonal Chromecast támogatást is kínál, valamint hangvezérlésre (Google Assistant) is lehetőséget nyújt, amely a távirányítóba rejtett mikrofonnak köszönhetően már kompatibilis eszközök nélkül is használható.

A kedvező árért cserébe megkapjuk a Toshiba TRU Picture Engine (TRU Resolution és TRU Micro-Dimming) technológiáját. A rendszer képes a gyengébb minőségű tartalmakat 4K felbontásra javítani és Dolby Vision HDR támogatás is van. A hangokat 2x10W teljesítményű rendszer szólaltatja meg, amit az Onkyo csapatával közösen hangoltak. A tévére négy HDMI 2.0, két USB, optikai és 3,5 milliméteres audio csatlakozók kerültek, ezen felül a Bluetooth vezetékmentes átvitel is adott. A Toshiba tájékoztatása szerint hamarosan az ötven hüvelykes modell is érkezik, amit a hatvanöt hüvelykes változat követ majd.

Forrás: www.toshiba-tv.com