Új D-ILA 4K lézerprojektorok a JVC kínálatában

A JVC huszonöt éve mutatta be az első D-ILA projektort, azóta sok víz lezúgott a nagyobb folyókon, már a harmadik generációs modellek vannak fókuszban, amelyek többek között jobb natív kontrasztarányt kínálnak.

A JVC DLA-NZ900 és NZ800 8K felbontást támogató projektorok, amelyek a harmadik generációs 4K D-ILA lapkakészletet használják. Mindkét modell BLU-Escent Laser fényforrást alkalmaz, amely 3300 (NZ900) és 2700 lumen (NZ800) fényerőt biztosít. Mindkét esetben húszezer órás élettartammal lehet számolni.

A projektorok egy új dinamikus fényvezérlő rendszert is kaptak, amely rendkívül precízen képes alkalmazkodni az aktuális fényviszonyokhoz. Bár a 8K tartalmak még mindig ritkaság számba mennek az új modellek a 8K/e-ShiftX technológiát használva állítanak elő nagy felbontású képet.

A készülékek natív módon kezelik 4K/120 Hz jeleket 48 Gbps sávszélességen, HDMI 2.1 porton keresztül. A játékosok kedvéért az ALLM funkció is adott a nagy képkockasebességű tartalmakhoz. Mindkét modellbe kizárólag üvegből készült lencse-rendszer került. Az NZ900 projektor 100 milliméteres (18 elem, 16 csoport) objektívet kapott, míg az NZ800 65 milliméteres (17 elem, 15 csoport) objektívvel rendelkezik.

Mindkét vetítő támogatja az összes HDR formátumot, beleértve a HDR10 (Blu-ray és streaming), a HLG és a dinamikus metaadatokkal dolgozó HDR10+ szabványokat. A jobb HDR megjelenítés érdekében a Frame Adapt HDR rendszer (valós időben monitorozza és állítja be az optimális dinamikatartományt) is a pakliba került, ezen a Filmmaker és Vivid Picture üzemmód is rendelkezésre áll. A színpontosságért a JVC saját szűrői felelnek, míg a mozgás megjelenítést a Clear Motion Drive rendszer felügyeli. Az új projektorok megjelenése júniusban várható, egyelőre ismeretlen áron.

Forrás: www.jvc.com