Új DAP és füles az Astell&Kern műhelyéből

Az A&norma sorozat új tagja a népszerű SR25 mk2 lejátszó legjobb megoldásait örökíti tovább és frissíti újabb generációs technológiákkal, míg az AK Zero2 a márka hibrid fülhallgató-technológiájának újabb iterációja.

Az ultra-kompakt SR35 (899 EUR) az ígéretek szerint húsz óra folyamatos lejátszásra képes. A készülék elsőként használja a Cirrus Logic CS43198 DAC chipjét, amelyet Quad-DAC konfigurációban alkalmaznak. A kapcsolható DUAL/QUAD üzemmódok révén a felhasználók igényük szerint módosíthatják a hangzást és teljesítményt. A megoldás a gyártó szerint az energiahatékonyságot is javítja. Nem maradt ki a szabadalom alatt álló Teraton Alpha technológia, amely a dinamikát, a térérzetet, a felbontást és az elkülönítést is jelentősen javítja.

A készülékbe az eddig csupán zászlóshajó (pl. A&ultima) termékekben használt erősítő áramkör került ami 130 dB SRN értékkel büszkélkedhet. A kétlépcsős erősítés módnak (2-Step Gain Level) köszönhetően a lejtszó a nehezen meghajtható fejhallgatókkal és fülmonitorokkal is szépen elboldogul, High Gain üzemmódban, kiegyensúlyozott konnektort használva, akár 6.0Vrms is elérhető.

Az átalakított, bíborvörös témára építő, intuitív felhasználói felület új albumborító-kereső funkcióval rendelkezik, az új AK File Drop funkció minden eddiginél kényelmesebbé teszi a vezeték nélküli adatátvitelt. A funkció használatával a fájlok szabadon átvihetők egyazon hálózaton található számítógépen, okostelefonon vagy FTP-programon keresztül. A BT Sink funkcióval külső eszközről még jobb minőségben játszhatók le a zenék, a stabil hálózati kapcsolatról kétsávos Wi-Fi-t (2,4/5 GHz) gondoskodik. Az SR35 lejátszó támogatja többek között a natív DSD256 és PCM (32-bit/384 kHz) állományok lejátszását, van Roon tanúsítvány (Roon Ready) és MQA (8x) dekódolási lehetőség.

Az AK ZERO2 (1199 EUR) fülmonitor ún. Quad-Brid kialakítással rendelkezik, amit egy fejlett meghajtó-tömb és a szuper alacsony zajszintű keresztváltó hálózat köré építettek. A készülék négy különböző átalakítót dolgoztat, az egyedi BA meghajtók, a téglalap alakú síkmágneses és a tíz milliméteres piezoelektromos jelátalakítóval szerelt dinamikus meghajtó az ígéretek szerint tökéletesen dolgozik össze. A Micro Rectangular Planar Dynamic Driver-t kifejezetten magas frekvenciák leadására fejlesztették ki, a frekvenciaveszteség minimalizálása érdekében könnyű, de masszív síkmembránt dolgoztat.

A teljes tartományokat és a közepes-mély frekvenciákat párban alkalmazott egyedi BA meghajtók kezelik, a pincemély hangokért a tíz milliméteres meghajtó felel, amely egyben a szupermagas frekvenciatartományban is besegít. Minden meghajtó dedikált 3D nyomtatott akusztikus kamrában kapott helyet, amely kialakítás megakadályozza a szükségtelen mozgást és redukálja az abból fakadó rezonanciát. A fülest MCX csatlakozókkal szerelték.

Forrás: www.us.astellnkern.com www.astellnkern.com