Új Dolby Atmos hangprojektorok a Nakamichitől

Az új hangrendszerek mindegyike támogatja a Qualcomm aptX HD technológiát, ami lehetővé teszi a 24-bites Bluetooth átvitelt.

A SHOCKWAFE Pro 7.1 eARC (900 USD) és SHOCKWAFE Elite 7.2 eARC (kb. 1300 USD) több olyan technológiát örökölt, amelyet első körben csak a zászlóshajó hangprojektorban voltak elérhetők. Mindkét készülék kihasználja a márka Spatial Surround Elevation (SSE) MAX technológiáját, továbbfejlesztett meghajtó-tömbökkel és erősítővel érkezik.

A HDMI eARC csatlakozásnak köszönhetően mindkét hangprojektor veszteségmentesen kezeli a Dolby Atmos és DTS:X formátumokat és képes a Dolby Vision passthrough támogatására. Az eARC konnektor mellett három HDMI-bemenet is található, amelyek képesek kezelni a Dolby Vision HDR forrásokat.

A Shockwafe Pro 7.1 eARC mellé egy új vezeték nélküli mélynyomó is jár. Az egységet tíz hüvelykes meghajtóval (korábban nyolc hüvelykes) szerelték, így állítólag 300W csúcsteljesítményre képes. A Shockwafe Elite 7.2 eARC két darab nyolc hüvelykes meghajtóval szerelt basszus ládával érkezik, amelyek együttesen 450W teljesítményt ígérnek. Mindkét modell esetében új selyem-dóm csipogókkal és iker-kónuszos közepes hangszórókkal lehet számolni.

Forrás: www.nakamichi-usa.com