Új Dolby Atmos hangprojektorral támad a Sony

Úgy tűnik a Dolby Atmos élmény, kis trükközéssel egyre inkább elérhetővé válik. A Sony újdonsága erőteljes és magával ragadó hangzást ígér megfizethető áron.

A SONY HT-G700 (540 EUR) 3.1 csatornás Dolby Atmos és DTS: X kompatibilis hangprojektor, amely a saját fejlesztésű motornak köszönhetően 7.1.2 csatornás hangélményt biztosít. Az eszközt a Vertical Surround Engine vezérli, amely a három első hangszóró és a házon belül kidolgozott jelfeldolgozó technológia segítségével már a tavalyi modellekhez képest is szélesebb területeket tud lefedni. Az IAE (Immersive Audio Enhancement) eljárás képes a hagyományos sztereó tartalmakat több csatornás hangélményként tálalni, ezen felül javítja a párbeszédek tisztaságát és kiemeli az egyébként rejtett részleteket.

A kompakt modell az S-Force PRO funkció révén ötvenöt hüvelykesnél nagyobb tévékkel is szépen összedolgozik. A készüléket Bluetooth vagy HDMI (eARC/ARC) csatlakozással lehet a forrásokhoz társítani, vezérlésre távkapcsoló vagy alkalmazás használható. Az új modellhez vezetékmentes mélysugárzó is tartozik az erőteljes basszus reprodukció érdekében. Az újdonság május közepétől lesz elérhető.

Forrás: www.sony.com