Új funkciókkal megpakolt erősítővel jelentkezett a QUAD

A társaság a tavaly megjelentetett VENA II integrált erősítőre építkezett, ennek ellenére teljesen különálló eszközként hivatkozik az új modellre. Az újdonságok közül a Play-Fi platformot és multi-room képességet emelték ki.

A QUAD VENA II PLAY (799 GBP) az első olyan eszköz a márka életében, amely hálózati funkciókkal is rendelkezik. A készülék nagy felbontású állományok kezelésére képes DAC lapkát dolgoztat és ugyanazt a Play-Fi hálózati platformot használja, mint a szaksajtó által nagyon dicsért Audiolab 6000N Play lejátszó. Az újabb funkciók lehetővé teszik a 24 bit / 192 kHz felbontású adatfolyamok kezelését, hozzáférést kínálnak a népszerű streaming szolgáltatókhoz és DLNA kompatibilitást biztosítanak.

A készülék Ethernet porton keresztül közvetlenül csatlakozhat a világhálóra és WWA (Works With Alexa) alkalmazáson keresztül hanggal is vezérelhető, illetve társítható más intelligens eszközökkel. A multi-room képesség révén közel három tucat készülék vezérlésére van lehetőség. Az erősítő külső tekintetében az alapváltozatra hajaz, csupán az előlapon elhelyezett NET gomb árulkodik a hálózati lehetőségekről. A hangerőszabályzó köré ismételten LED gyűrű került, amely mindig az aktuális hangerőt mutatja.

Forrás: www.quad-hifi.co.uk