Új generációs panelt kapott a Philips OLED986 tévé

A Philips a közelmúltban mutatta be OLED936 jelzésű tévéjét, ami után a sorozat újabb tagja is leleplezésre került.

A PHILIPS OLED986 októberben kerülhet a boltokba, hatvanöt hüvelykes méretben. Ez a készülék is OLED+ panelt kapott, ami az új fénykibocsátó rétegnek és mikro-lencse rendszernek köszönhetően húsz százalékkal nagyobb maximális fényerőt és szélesebb látószöget kínál.

A frissen bejelentett modell is megkapta a gyártó beégést megakadályozó eljárását, ami a gyártó szerint hatékonyan képes statikus tartalmak (pl. logók) okozta károkat csökkenteni. A 4K tévé főbb jellemzői közül a HDMI 2.1 (4K120) csatlakozók, VRR és ALLM funkciók, AMD FreeSync Premium és Nvidia G-Sync támogatás érdemel említést a széleskörű HDR (HLG, HDR10 és HDR10+, HDR10+ Adaptive és Dolby Vision) kompatibilitás mellett.

Van négy oldalas Ambilight, adott a Chromecast, a Filmmaker Mode és az AV1 videó dekódolás, illetve az Android 10 platform. A hangokat már-már hagyományosan 3.0 kiosztású Bowers & Wilkins rendszer szólaltatja meg, támogatott a HDMI eARC, a Dolby Atmos és a vezeték nélküli DTS Play-Fi platform. A hangrendszer már a legújabb Continuum meghajtókkal rendelkezik. Az induló ár egyelőre nem ismert.

Forrás: www.tpvision.com/news