Új hangeszközökkel jelentkezett a Sony

Mindkét vezetékmentes újdonság támogatja a Sony 360 Reality Audio és Immersive Audio Enhancement technológiáját a térbeli hangélmény érdekében.

A 360 Reality Audio egy speciálisan kódolt, háromdimenziós hangadatokkal dolgozó formátum, míg az Immersive Audio Enhancement eljárás algoritmusok segítségével teremti meg a térhangzás illúzióját. Az SRS-RA5000 (599 EUR) hangrendszer összesen hét meghajtóval rendelkezik. Három felfelé tájolt full range meghajtóból, három oldalra (körben elhelyezve) sugárzó közepes hangszóróból és egy lefelé irányított basszus radiátorból áll a készlet.

Az SRS-RA3000 (349 EUR) esetében egy full range hangszórót kapunk, amihez 360 fokos sugárzást biztosító omni-diffúzort valamint két, basszusokat kezelő passzív radiátort társítottak. Mindkét készülék kalibrálható. A nagyobbik manuálisan kapcsolható rendszert kapott, míg a kisebbik automatikusan indítja az optimalizálást. Az újdonságok multi-room (Google Home vagy Alexa) kompatibilisek, Spotify Connect és Chromecast támogatást, valamint Bluetooth és WiFi kapcsolatot kínálnak, illetve hangvezérlésre is lehetőség van.

Az eszközökre automatikus hangerőszabályzó került, amely segít azonos hangszintre hozni az állományokat. Ez a funkció főként akkor hasznos, amikor olyan összeállítást hallgatunk, amelyek különböző forrásból származó fájlokat tartalmaz. Mindkét modell nedvesség álló, azaz fürdőbe vagy konyhába is beállíthatók, de tévék hangrendszerének kiegészítésére is használhatók. A hangzás finomítására a Sony Music Center alkalmazáson keresztül van lehetőség. Az új modellek februárban kerülnek forgalomba.

Forrás: www.sony.co/uk