Új hangszórókkal készül a nyárra a Sony

Bár az igazán jó idő még várat magára a Sony semmit nem bíz a véletlenre, három vadonatúj Bluetooth hangszóróval rúgja rá az ajtót a nyárra.

A Sony új X-szériás hangkeltői egyértelműen kültéri használatra lettek tervezve, illetve nagyobb helyiségek hangosítására is alkalmasak. A termékcsalád nagyvadja, az SRS-XP700 méret és teljesítmény tekintetében egyaránt. A készülék 360 fokos sugárzásra képes, ami a front oldali és hátsó meghajtók együttesének köszönhető.

A hangszóró készlet három hatvan milliméteres (előre) és egy ötven milliméteres (hátra) csipogóból, valamint két X-Balance mélyközép (170 mm) hangszóróból áll. Utóbbiak nem kör alakú, hanem sarkított formával rendelkeznek, amely nagyobb membrán felületet biztosít, ezáltal jobb teljesítményt szavatol.

A basszus reprodukciót a Mega Bass technológia javítja fel, ezen felül van egy Live Sound funkció, ami az élő előadásokra jellemző hangzást ígér. A masszív kialakítású hangkeltő IPX4 védelemmel bír, tehát egy könnyű zápor egészen biztos nem tesz kárt a berendezésben. A Party Connect funkcióval akár száz kompatibilis hangszóró is összefűzhető és két USB töltő-portot is kapunk.

Egy töltéssel huszonöt órás üzemidővel (moderált hangerő és kikapcsolt világítás mellett) lehet számolni, de tíz perc etetéssel három extra óra nyerhető. A hangszóró kompatibilis a Sony Music Center és Fiestable alkalmazásokkal.

Az SRS-XP500 hangszóró felépítése a nagyobb testvért idézi, azonban ezúttal le kell mondani a 360 fokos hangzásról. A készlet két ötven milliméteres csipogóból és két száznegyven milliméteres mélyközép hangszóróból áll, előbbiek itt az X-Balance egységek között kaptak helyet. A berendezés funkcionálisan ugyanazt tudja, mint a nagytesó, húsz órás üzemidő mellett.

Bár az SRS-XG500 a család legkisebb tagja, ez a modell testesíti meg a klasszikus hordozható hangrendszereket. A burkolat alatt két oldalra tájolt magas (25 mm) és két X-Balance mélyközép (110 mm) hangszóró kapott helyet, míg a végeket passzív radiátorok zárják le. A készülék IP66 (víz és porálló) besorolást kapott az akkumulátoridőt harminc órában adta meg a gyártó. Mindhárom modell rendelkezik egy akku-kímélő funkcióval, ami megakadályozza a túltöltésből eredő problémákat, illetve gitár és mikrofon bemenetek is vannak. Az újdonságok júniusban kerülnek a boltokba, a hazai árak egyelőre nem ismertek.

Forrás: www.sony.com