Új hangszórót készített a Camerton Audio

Az Oleh Lizohub vezette Camerton Audio megújította népszerű hangszóróját, amely a módosításoknak köszönhetően még pontosabb reprodukciót szavatol.

A BINOM-A1 Rev.2 egy kompakt, 35Hz-25kHz közötti tartományt kezelő hangszóró. A balsafa alapú membrán alumínium elemeit egy speciális, nagy csillapítású vegyülettel átitatott izotrop szénszálakkal helyettesítették. Az új anyag kedvezőbb mechanikai jellemzőkkel bír, mint az alumínium-ötvözetek, ráadásként nagy az elektromos ellenállása, így a gyártó szerint teljesen kizárható a szekunder áram előfordulása. További pozitívum, hogy egy speciális bevonat képes tökéletesen csillapítani a nem kívánt rezonanciákat.

A hangszóró mágneses-rendszerét is átalakították, aminek eredményeként homogénebb mágneses teret kaptak. A korábban alkalmazott ragasztás mellett a nagyobb szilárdság érdekében ezúttal speciális csavarokat is használtak. A frissített meghajtó egy-két-három utas rendszerekben is jól integrálható, szólóban vagy kiegészítő hangszóróként is alkalmazható.

Forrás: www.camerton-audio.com