Új házimozi erősítőket dob piacra a YAMAHA

Az újdonságokkal a filmrajongók mellett a játékosok kedvére igyekszik tenni a Yamaha, ugyanis a készülékek számos olyan funkciót kínálnak, amelyek a zökkenőmentes játékélményt hivatottak biztosítani.

Az RX-V sorozat két új tagja kifejezetten tetszetős modell. Fekete ház, finoman lekerekített, könnyen áttekinthető front ás hátoldal jellemzi mindkét berendezést. A YAMAHA RX-V4A (440 USD) 5.2 kiosztású, csatornánként 80W teljesítményt kínáló AV erősítő, míg a YAMAHA RX-V6A (600 USD) 7.2 csatornás készülék, ami 100W teljesítménnyel rendelkezik. Mindkét újdonság támogatja a 8K felbontást (csak a december környékén érkező szoftver frissítés után) HDR10+ szabványt, valamint a VRR (Variable Refresh Rate) technológiát. Mindegyik erősítő HDMI 2.1 (eARC és QFT kompatibilis) konnektorokat visel. A kisebbik négy, míg a nagyobb modell hét foglalattal rendelkezik.

A hangteljesítményt felülvizsgált komponensek szavatolják. A nagyobb modell esetében phono bemenetet is kapunk, plusz a nagytesó a Dolby Atmos Height Virtualization eljárást is támogatja, igaz ezúttal is (következő esztendő első negyedévére ígért) firmware frissítésre lesz szükség a szolgáltatás eléréséhez. Mindkét modell az YPAO kalibrációs eljárást használja, van Airplay2, Spotify Connect és multi-room támogatás, illetve a kompatibilis eszközökön keresztül a hangvezérlés (Siri, Alexa, Google Assistant) is megoldható, s persze a MusicCast támogatása sem maradt ki. Az új készülékek előre láthatóan októberben, az új konzol generációval egy időben érkeznek.

Forrás: www.usa.yamaha.com