Új házimozi receiver a McIntosh műhelyéből

Az új klasszikus stílusjegyeket viselő 7.2 csatornás készülék a gyártó szerint mindent tud, amire egy igényes házimozi rajongónak szüksége lehet.

A MCINTOSH MHT300 (8995 GBP) csatornánként 150W (4 ohm) vagy 120W (8 ohm) teljesítményt szavatol, a gyártó külön felhívja a figyelmet, hogy a megjelölt névleges teljesítmény mind a hét csatornára érvényes. A készülék egy HDMI kijáratot és négy HDMI bemenetet visel.

Mindegyik támogatja a 8K/60Hz és 4K/120Hz videótartalmakat, 18 Gbps sávszélességgel rendelkezik és kompatibilis a Dolby Vision, HDR10 és HLG formátumokkal. Az egyedi erősítő modulok sokféle módon konfigurálhatók, további külső erősítőkkel a rendszer 7.2.4 kiosztásig bővíthető. A Dirac Live Room Correction segít a hangélmény optimalizálásában, figyelembe véve az adott tér akusztikai jellemzőit.

A HDMI kimenet továbbfejlesztett Audio Return Channel (eARC) funkcióval rendelkezik, amely nagy sávszélességet kínál, így a nagyobb felbontású hangformátumok (pl. DTS-HD Master Audio, DTS: X, Dolby TrueHD és Dolby Atmos) is továbbíthatók a HDMI-kábelen keresztül.

Ezen felül két koaxiális és két optikai digitális audiobemenetet is kapunk további audioeszközök csatlakoztatásához, valamint két darab mélynyomó kimenet is rendelkezésre áll. A magas színvonalú audio feldolgozásért 32-bites DAC modulok (csatornánként egy) felelnek.

A beállítás és a konfigurálás számítógépes interfészen keresztül egyszerűen elvégezhető, idő takarítható meg, ha előre konfiguráltatjuk az egységet (régiónként eltérő szolgáltatás lehet), így otthon csak be kell olvastatni a konfigurációs fájlt a telepítés során. A készülék esztétikája a márka ismeretében nem újdonság, fekete üveg előlap, megvilágított márkajelzés, hangsúlyos kezelőszervek jellemzik a berendezést, amely igény esetén rackelhető (3U) is.

Ahogy korábban most sem maradtak ki a jellegzetes, biztonságos üzemeltetést szavatoló McIntosh (Power Guard, Sentry Monitor, Power Control) technológiák, még FM tuner is került, így a rádióadások élvezete is megoldott. Az új modell forgalmazása márciusban kezdődik.

Forrás: www.mcintoshlabs.com