Új integrált csőerősítőkkel jelentkezett a JADIS

A csöves elektronikában otthonosan mozgó JADIS Electronics két újdonsággal nyitja a szeptembert. Az egyik erősítő a gyártó belépő DIAPASON modelljének feljavított változata, míg a másik egy referenciaosztályú készülék.

A JADIS DIAPASON LUXE (3498 GBP) a márka kedvelt belépő integrált csőerősítőjének prémium funkciókkal felturbózott változata. A berendezés hét csövet dolgoztat, egy Electro Harmonix ECC82, valamint két Tung-Sol EC83 cső került a bemeneti-előerősítő szakaszba, illetve négy Tung-Sol 6L6 (csatornánként kettő) cső push-pull konfigurációban a kimenetbe. Utóbbiak a rezgéseket csillapítandó kerámia-gyűrűre kerültek, csatornánként 15W teljesítményt nyújtanak.

A készülék három kézzel tekercselt transzformátort kapott, amelyek ugyan a csúcskategóriában alkalmazott darabokhoz képest egyszerűbbek, de ugyanazokat az alapvető jellemzőket biztosítják. Az erősítő hat RCA analóg bemenettel rendelkezik, amelyek közül az egyiket kérésre USB digitális bemenetre cserélnek.

A felsőbb osztályba játszó JADIS I-70 (11.498 GBP) erősítő az elsők között integrálja az új KT170 csöveket. A fedélzeten kilenc cső kapott helyet, három ECC82, két ECC83 és négy KT170 cső alkotja a készletet, utóbbiak csatornánként 60W A-osztályú teljesítményt nyújtanak. A márciusban megszellőztetett készülék számos funkciót örökölt a gyártó felsőházas modelljeitől, többek között pont-pont huzalozás, kézzel készített transzformátorok és független tápegységek igazolják a magasabb ár/érték arányt.

A vadonatúj hatalmas teljesítménytranszformátort úgy tervezték, hogy dinamikus és impulzusban gazdag teljesítményt biztosítson. A készülék ‘single push-pull ultra linear’ üzemmódban működik, csatornánként két KT170 csövet használ. Ami a külső megjelenést illeti mindkét modell a jellegzetes stílusjegyeket viseli, a polírozott acélház frontjára huszonnégy karátos arannyal futtatott előlap került.

Forrás: www.jadis-electronics.com