Új integrált csöves erősítőt készített a CANOR

A szlovák társaság tavaly decemberben leplezte le újdonságát, amely a korábban bemutatott készülékek legjobb jellemzőit igyekszik tovább örökíteni.

A CANOR AI 1.10 erősítő vadonatúj áramköri topológiára építkezik és KT-88 csöveket használó, tiszta A-osztályban működő végfokkal rendelkezik. A készülék ultra-lineáris és trióda üzemmódokban is dolgozik, csatornánként 40W, illetve 20W teljesítményt kínál. Az újonnan alkalmazott CMT technológia hozzájárult a hangteljesítmény finomításához, ahogy a csatornánként független (relé vezérelt) hangerőszabályzó alkalmazásával is a hangélmény javítása volt a cél. A technológia lehetőséget kínál a szinkron hangerőszabályzásra, így két készülék külön előerősítő nélkül, monoblokk üzemmódban (master/slave beállításban) is használható.

A vezérlésért felelős áramköröket dedikált tekercs táplálja, az elsődleges és a másodlagos tekercset földelt rézfóliával választották el, amely segít kioltani a hálózat felől érkező anomáliákat. A tápegységbe prémium elektrolit kondenzátorok kerültek, míg a kimeneti transzformátor, szakaszokba felosztott bifiláris tekercset tartalmaz, ezzel is maximalizálva teljesítmény-sávszélességet. A hátoldalon aranyozott és teflon szigeteléssel ellátott ki és bemenetek kaptak helyet. A vezérlést és beállításokat távkapcsoló könnyíti meg.

Forrás: www.canor-audio.com/en

A termék hazai forgalmazója az Audio Centrum.