Új integrált erősítővel jelentkezett a LEAK Audio

A LEAK pár éve négy évtizedes kihagyás után két termékkel tért vissza a hifi piacra, most pedig egy új integrált erősítővel bővítették kínálatukat.

A LEAK STEREO 230 integrált erősítő alapvetően a Stereo 130 modell nagyobb teljesítményű változata. Külsőségek tekintetében gyakorlatilag nincs változás, csupán a modell száma árulkodik arról, hogy friss fejlesztésről van szó. A korábbi gyakorlathoz igazodva az új erősítő két változatban kerül forgalomba, a dió borítást viselő készülék (1249 GBP) hamisítatlan vintage hangulatot áraszt, míg a „csupasz” verzió (1099 GBP) a modernebb megjelenést favorizálókat igyekszik megszólítani.

A Stereo 230 a módosított áramkörnek köszönhetően nagyobb teljesítményre képes, a digitális forrásokat finomított DAC fokozat szolgálja ki. A készülék magassága és szélessége megegyezik a kisebb modellével, azonban mélységben hízott kicsit. Az erősítő AB osztályú, párhuzamosan konfigurálva, csatornánként 75W (8 ohm) vagy 115W (4 ohm) teljesítmény leadására képes.

Az analóg oldalon két RCA és egy MM phono bemenet található, utóbbi árulkodik, hogy lemezjátszók társítására is lehetőség van, míg digitális fronton koaxiális, optikai, USB-B és HDMI konnektorok képezik a kínálatot. A kimeneteket optikai, koaxiális, RCA pre és fejhallgató csatlakozó képviseli.

A magas és basszus tartományok manuálisan is piszkálhatók az előlapra helyezett tárcsák segítségével, a hangszínszabályzók igény esetén megkerülhetők. A hangerő motoros ALPS potenciométeren keresztül módosítható. A DAC szakasz 32-bites ES9038Q2M lapkára épült, ami előrelépés a korábban használt ES9018K2M készlethez képest.

Az új lapkához szabadalmaztatott áramkörök társulnak, hogy a lehető legtöbbet lehessen kihozni a HyperStream II architektúrájából és a Time Domain Jitter Eliminatorból. A rendszer kezeli a PCM (32-bit/768kHz) és a DSD (22,58 MHz-ig) állományokat, illetve az MQA dekódolására is képes. Az újkori elvárásokhoz igazodva az erősítőt Bluetooth modullal is ellátták, tehát a vezetékmentes streamingről sem kell lemondani. A LEAK Stereo 230 erősítő január közepétől vihető.

Forrás: www.leakaudio.com