Új korszakot nyit a PEAK CONSULT

A Peak Consult Denmark negyed évszázada gyárt csúcskategóriás hangsugárzókat. A vállalat a közelmúltban tulajdonosváltáson ment keresztül, a megújult vezetés friss csapáson indulva igyekszik tovább öregbíteni a márka hírnevét.

PEAK CONSULT SONORA

A vállalatot Per Kristoffersen alapította a kilencvenes évek közepén. A márka nagyban támaszkodik a kézműves technológiára, házon belül építik a kabineteket, meghajtókat és keresztváltókat. A társaság irányítását Lennart Asbjørn Jensen és Wilfried Ehrenholz vette át, előbbi a termelésért és adminisztárcióért felel, míg utóbbi a termékfejlesztést és forgalmazást irányítja, illetve stratégiai kérdésekben is illetékes. Utóbbi úriember egyébként a Dynaudio társalapítója, komoly szaktekintélynek számít professzionális és otthoni audio területén, de autóipari érdekeltségei is vannak.

PEAK CONSULT SINFONIA

A társaság három vadonatúj modellel nyitja az új korszakot, amelyek közös jellemzője a szendvics szerkezetű HDF kabinet. A gondosan merevített és csillapított belső váz harminc milliméter falvastagsággal rendelkezik, erre kerül rá az akril bevonattal rendelkező keményfa (jellemzően amerikai dió) borítás. Minden modellbe huszonhat milliméteres selyem dóm csipogó kerül, ezeket teljes egészében kézzel szerelik. A hat neodímium mágnest dolgoztató rendszer a gyártó szerint könnyedén felülmúlja a hagyományos motorokat, a speciális hátsó kamra pedig hatékonyan zárja ki a nem kívánt tükröződéseket és rezonanciákat.

A közepes és basszus hangszórók rendkívül gyorsak és a mechanikus felépítésnek és a hátsó szellőzésnek köszönhetően dinamikus kompresszió nélkül mozognak. A kónusz egyetlen darabból áll, az optimalizált présöntvény kosár belső mágnesrendszert kapott, amely minimalizálja a visszaverődéseket. A prémium alkatrészekből épített keresztváltók szintén helyben készülnek, a mikrofon-hatás elkerülése érdekében a rögzítéshez speciális ragasztót használnak. Minden meghajtóhoz dedikált keresztváltó tartozik.

PEAK CONSULT EL DIABLO

A SONORA (25.000 EUR) passzív radiátorral szerelt kétutas hangfal. A kiegyenlített impedancia (4 ohm) miatt a készülék bármilyen erősítővel kényelmesen meghajtható, klasszikus és jazz muzsika hallgatására is ajánlott. A SINFONIA (45.000 EUR) háromutas rendszer, amely egyedi nyolc hüvelykes mélysugárzót kapott az alacsony tartományok kompromisszumok nélküli reprodukáláshoz. Az EL DIABLO (55.000 EUR) első változata az egyik legkeresettebb high-end hangsugárzó, a frissített változat a legújabb fejlesztések integrálásával igyekszik tovább emelni a színvonalat. Ez a modell is háromutas, azonban extra mélysugárzóval fejelték meg a Sinfonia koncepcióját.

Forrás: www.peak-consult.dk