Új modell jön a Harman Onyx sorozatába

A Harman Kardon tovább bővíti díjnyertes Onyx sorozatát. A legújabb Bluetooth hangszóró tervezésekor a korábbi gyakorlatnak megfelelően, nem csupán a hangzásra hanem a megjelenésre is ügyeltek.

Nem újdonság, hogy a hordozható hangkeltők piaca dinamikusan növekszik. Gyakorlatilag nincs olyan gyártó, akinek kínálatában ne lenne megtalálható, valamilyen vezetékmentes hangrendszer. A márkák persze nem azonos megközelítést alkalmaznak, egyesek a tömegek igényeit igyekeznek kielégíteni, mások funkciók sokaságával teszik vonzóvá terméküket míg akadnak olyanok, akik a hangélmény és látvány szimbiózisát próbálják megteremteni.

A Harman Kardon Onyx Studio család új tagjának burkolata ezúttal is akusztikusan transzparens szövetből készült és a jól kitapintható fizikai gombok is maradtak. A hangkeltőt övező gyűrű eloxált alumíniumból készült, ez egyfelől támasztékként, másfelől pedig fogantyúként funkcionál.

Az Onyx Studio 7 (300 USD) két huszonöt milliméteres dóm csipogót kapott, míg a közepes és alacsony tartományok kezelését passzív radiátorra bízták. A hangkeltő szólóban vagy sztereó párként is használható. A beépített akkumulátor a gyári adatok szerint nyolc óra lejátszást biztosít. A hangrendszerhez minden Bluetooth kompatibilis eszköz társítható. A forgalmazás áprilisban kezdődik faszén fekete, tengeri kék és téli szürke színekben.

Forrás: www.news.harman.com