Új modellek a Cambridge Audio StreamMagic családban

A Cambridge Audio két hálózati lejátszóval toldotta meg a StreamMagic termékvonalat, mindkét új modell a dijnyertes CXN V2 készülék alatt helyezkedik el.

Mindkét streamer minimalista esztétikával rendelkezik, funkcionálisan sem különböznek egymástól, azonban az AXN10 (599 EUR) teljes méretű berendezés, míg az MXN10 (499 EUR) kompakt kialakítással bír, kényelmesen társítható a gyártó asztali (pl. DacMagic 200M) rendszereihez.

Mindkét készülék központi eleme a házon belüli fejlesztett StreamMagic modul. Van AirPlay 2 és Google Chromecast támogatás, Bluetooth, WiFi és vezetékes (Ethernet) kapcsolat. Adott az UPnP-kompatibilitás, így a lokális hálózaton tárolt fájlok lejátszása sem jelent akadályt, USB-A bemeneten keresztül.

A támogatott zenei streaming szolgáltatások közül nem hiányzik a Spotify Connect, Tidal, Qobuz, van internetes rádió elérés, mindkét rendszer Roon Ready, egyedül a natív MQA támogatás hiánya róható talán fel. Az ESS Sabre ES9033Q DAC mindkét lejátszó esetében képes kezelni a nagy felbontású (32-bit/768kHz PCM és DSD512) állományokat. A kimeneteket RCA, optikai és koaxiális konnektorok képviselik.

Előlapi kijelző nincs, de mindkét modell vezérelhető az iOS és Android rendszerhez elérhető StreamMagic alkalmazással, amely meta-adatok megjelenítésére is képes. Mindkét friss modell márciustól vihető, a sajtóközlemény szerint az AXN10 „Limited Edition” címkével kerül forgalomba, ami az infók szerint átmeneti mennyiség korlátozást takar.

A márka hivatalos hazai forgalmazója az Audiophile Szalon.

Forrás: www.cambridgeaudio.com