Új modellek az Audio-Technica exkluzív sorozatában

A társaság két új, japán fából épített fejhallgatót adott csúcskategóriás ?Wood Series? termékvonalához, amelyek márciustól lesznek elérhetők.

A KOKUTAN (1700 GBP) és ASADA ZAKURA (1300 GBP) zárt kialakítású fejhallgatók, amiket a vállalat Tokióban található gyárában raknak össze. Az új alapanyagokra a korábbi gyakorlatnak megfelelően az eltérő vizuális és akusztikus jellemzők miatt esett a választás. A Kokutan modellhez csíkos ébenfát használtak, amit zongorák és fafúvós hangszerek estében is sokszor alkalmaznak, míg az Asad Zakura helyben honos bonsai (ostrya japonica) féléből készült. Mindkét modell szatén bevonatot kapott, míg a fejpántot és fülpárnákat báránybőrrel vonták be.

Az új modellek egymástól elkülönített akusztikus kamrával rendelkeznek (Double Air Damping System) és ötvenhárom milliméteres átalakítókat kaptak. A membránokat titán gyűrűvel rögzítették és speciális bevonattal látták el, amely megoldások a gyártó szerint javítják az agilitást és a nagyfrekvenciás választ. Mindkét modellre 6.3 milliméteres csatlakozóval szerelt, három méteres leválasztható (A2DC) zsinór került.

Forrás: www.sea.audio-technica.com