Új modellt kínál az LG All-in-One Essential sorozata

Az újonnan bejelentett Essential LED képernyő beágyazott rendszer vezérlőt kapott, így az összeállítást követően még kevésbé gyakorlottak is gyorsan üzembe helyezhetik a készüléket.

A százharminchat hüvelykes, FHD felbontású (1920×1080 képpont), mintegy százharminc kilós megjelenítő (LAEB015) összesen hetvenkét (6×12) darab LED szekrényből áll. Más készülékekkel szemben az All-in-One Essential sorozatú megjelenítők nem igényelnek vezérlő csatlakozásokat és bonyolult telepítési protokollra sincsen szükség. Az összeállítás után elég a készüléket áram alá helyezni és a klasszikus tévékhez hasonlóan bekapcsolni. A modell falon vagy opcionális állványon is elhelyezhető, utóbbi nagyobb mobilitást biztosít, illetve a képernyő magasságának (200-250 cm között) állítására is lehetőséget kínál.

A moduláris kialakítás jelentősen megkönnyíti a karbantartást vagy szervizelést, hiszen elég csupán a meghibásodott darabot kicserélni, így akár helyszíni javításra is lehetőség van. A készülék IP40 (front) és IP20 (hátoldal) besorolással rendelkezik, akár kilencven százalékos relatív páratartalom mellett is működik a kondenzálódás veszélye nélkül. Ha a rendszer egy adott ideig nem kap jelet a távirányítótól, akkor energiatakarékossági okokból készenléti üzemmódba kapcsol. A készüléket a gyártó elsősorban üzleti és oktatási területre tervezte, de akár házimozi használatra is alkalmas lehet. Az Essential képernyő pontos ára egyelőre nem ismert.

Forrás: www.lg-informationdisplay.com