Új multifunkciós eszközzel jelentkezett a Violectric

A Lake People stúdió-elektronika mögött álló Violectric az elmúlt években a konzumer piacon is egyre aktívabb. A társaság a nyár elején bemutatott DHA V590 után egy hasonló koncepcióra építkező, de szerényebben árazott mindenest készített.

A VIOLECTRIC DHA V380 (2199 EUR) modell újfent egy fejhallgató-erősítőt, előerősítőt és digitális-analóg konvertert egyesít. Az új készülék felépítés tekintetében egyértelműen a korábbi eszközök örökségét hordozza. A házat ezúttal is nyolc milliméter vastag alumínium előlap zárja le, megvannak túlterhelés és túlfeszültség elleni kiegészítő áramkörök, illetve a fejhallgatók megóvására fejlesztett szabadalom alatt álló technológiát is megkapjuk. A hangerőszabályzás most is Alpok potenciométeren keresztül történik. A digitális jelek 32-bites újramintavételezéssel kerülnek feldolgozásra, az átalakítást két (közelebbről meg nem nevezett) AKM chip végzi.

A készülék analóg és digitális konnektorokat visel, PCM (384 kHz) és DSD (64-256) állományok kezelésére is alkalmas. Az előlapon egy szimmetrikus és két aszimmetrikus fejhallgató-csatlakozó található, míg hátulra erősítők vagy aktív hangsugárzók társítására alkalmas portok is kerültek. Az új modell forgalmazása november első napján kezdődött.

Forrás: www.cma.audio/en