Új prémium fülmonitort készített a Sennheiser

Bár a Sennheiser a napokban jelentette be, hogy eladta konzumer audio üzletágát (más értelmezésben közösen üzemelteti azt a Sonoma céggel) az élet nem áll meg. A németek új zászlóshajója az ígéretek szerint bármilyen kihívásnak képes eleget tenni.

A SENNHEISER I900 (1299 EUR) füles megkapta a gyártó új X3R átalakítóját, ami az I800 fülmonitorban is alkalmazott, hét milliméteres Extra Wide Band meghajtó frissített változata. Az új rendszer érdekessége a tripla kamrás abszorber, amely a legfinomabb árnyalatok érzékelését is lehetővé teszi. A készülékházat egyetlen őrölt alumínium tömbből alakították ki, a párosítást kézzel végzik az optimális teljesítmény és hangzás érdekében.

Az összetett (több meghajtós) rendszerekkel szemben a németek továbbra is a klasszikus felépítésre esküsznek, mert szerintük ez a technológia szakszerű hangolással pontosabb reprodukciót szavatol. Rendkívül könnyű és hajlékony átalakítók újonnan kifejlesztett membránfóliával rendelkeznek.

A készülékhez egy aranyozott 3.5 milliméteres standard kábelt, valamint egy-egy 4.4 milliméteres és 2.5 milliméteres kiegyensúlyozott zsinórt is csomagolnak. A kábeleket enyhén süllyesztett csatlakozók várják, amelyek a gyártó szerint stabilabb kapcsolatot biztosítanak. A szettben különböző méretű fülhorgok, valamint szilikon és hab illesztékek is helyet kaptak. Az új füles forgalmazása júniusban kezdődik.

Forrás: www.en-cn.sennheiser.com