Új sorozattal bővíti kínálatát a MYTEK

A Mytek a kilencvenes évek elejétől foglalkozik hifi és stúdió elektronikával. A társaság a közelmúltban egy új, felső kategóriás sorozatot jelentett be, amelynek első darabját máris bemutatták.

Az Empire sorozat a vállalat vadonatúj platformja, amire az elkövetkezendő években több modellt szándékoznak építeni. A széria első darabja az MYTEK EMPIRE DAC/streamer/előerősítő (19.995 EUR) kompromisszumok nélküli teljesítményt és korlátok nélküli felhasználási lehetőségeket ígér. A berendezés a gyártóra jellemző esztétikával rendelkezik, fekete vagy ezüst változatokban lesz elérhető.

A DAC szakaszban két darab, mono üzemmódban dolgoztatott Sabre 9038PRO lapka kapott helyet, amelyek akár 32-bit / 768 kHz PCM vagy DSD512 adatfolyam feldolgozására is képesek, valamint támogatják az MQA szabványt. A DAC és előerősítő szakaszt vadonatúj MytekOS Platform vezérli, így a jövőben a készülék egyszerű szoftveres frissítéseken keresztül kínálhat újabb funkciókat. Az analóg és digitális áramköröket független tápegység szolgálja ki, mindegyik gondosan árnyékolt, alacsony zajszintű toroid transzformátort használ.

A készülék összesen hét analóg bemenettel rendelkezik, amelyek között MM/MC phono és XLR konnektorok is találhatók, kimenetből pedig kettőt kapunk. A digitális kínálat (SPDIF, AES / EBU, optikai, USB2, HDMI) csatlakozásokból áll, adatcserére párhuzamosan is elérhető Ethernet és WiFi áll rendelkezésre. Az adatok tárolására 8TB kapacitású SSD kerül beépítésre, amely minden USB 3.0 és USB-C interfésszel szerelt adattárolóval képes összedolgozni. Végül, de nem utolsóként egy a gyártó korábbi modelljeitől örökölt fejhallgató-erősítő modul is a csomagba került. Az első darabok előre láthatóan decemberben kerülhetnek a boltokba, míg a sorozat következő modelljét (Empire Monoblock) 2021. első negyedévében leplezik le.

Forrás: www.mytekdigital.com