Új sorozattal jelentkezett a Musical Fidelity

A zenész Antony Michaelson által alapított Musical Fidelity jelenleg a Heinz Lichtenegger vezette Pro-Ject Audio Systems és Audio Tuning érdekkörébe tartozik. Az új felállás egyik eredménye a Nu-Vista by Musical Fidelity széria, amit úgy terveztek, hogy képes legyen megvalósítani az alapító célját, nevezetesen képes legyen a zene valós életű, dinamikus reprodukciójára.

A Nu-Vista By Musical Fidelity különálló elő- és végerősítő megoldásokból áll. A Nu-Vista PRE (22.000 EUR) előerősítő, a Nu-Vista PAS (24.000 EUR) sztereó végerősítő és a Nu-Vista PAM (22.490 EUR) mono végerősítő az ígéretek szerint külön és szettben is kiemelkedő teljesítményre képes. A sorozatban többek között a gondosan válogatott Nuvistor csövek, a teljesen kiegyensúlyozott diszkrét technológia, valamint a színes kijelzők (opcionális VU-mérőkkel és dimmer funkciókkal) és célirányosan megtervezett tápegységek jelentik a közös pontokat.

A Nu-Vista PRE egy teljesen kiegyensúlyozott, A osztályú előerősítő, amely először egyesíti a diszkrét áramkört a márka saját Nuvistor csőfokozatával. Az egyedi hangzás elérése érdekében a Nu-Vista PRE nyolc (csatornánként négy) 6S51N Nuvistor csővel rendelkezik egy különálló, A osztályú puffer fokozatban. A készülék teljesen kiegyensúlyozott, precíziós hangerőszabályzót kapott.

Az előerősítő egy pár mini (körülbelül 50 W) végerősítővel is rendelkezik, a különálló tápegységben fojtótekercsek is vannak, ennek a kialakításnak köszönhetően az impulzusáram-csúcs is alacsony. A külső tápellátásnak köszönhető, hogy a rendszer érzékeny áramkörei nincsenek kitéve az interferenciának.

A Nu-Vista PRE hat pár RCA és ugyanennyi kiegyensúlyozott XLR kimenettel rendelkezik. A jobb rendszer illesztés érdekében egy +6dB Gain Boost gomb is rendelkezésre áll. A készülék az előlapi gombokkal vagy a mellékelt távirányítóval felügyelhető.

A Nu-Vista PAS A osztályú sztereó végerősítő, amely a fentebb vázolt csöves puffer fokozattal is rendelkezik. A berendezés teljesen kiegyensúlyozott áramkörrel és nagy teljesítményű, alacsony torzítású kimenő fokozattal rendelkezik. A teljesítményfokozatban csatornánként öt nagy teljesítményű, termikusan kompenzált kimeneti egység kapott helyet, mindegyikhez dedikált kondenzátor tartozik. A készülékre RCA és XLR be- és kijáratok, valamint négy hangfal csatlakozó pár került, ezeken felül trigger be- és kimenetek is vannak. A tápellátásról itt is külső tápegység gondoskodik.

A Nu-Vista PAM monoblokk a PAS megjelenését örökíti tovább, értelemszerűen két elkülönített egységre osztva fel annak topológiáját. A szeparált kialakításból adódó hely többlet lehetővé tette egy áthidalt kimeneti erősítő fokozat alkalmazását, amely 2 x 5 termikusan kompenzált kimeneti egység teljesítményét használja ki. A végeredmény nagyobb teljesítmény és nagyobb meghajtási képesség hangszórónként. Az új sorozat ezüst és fekete színben a hónap végén kerül forgalomba.

Forrás: www.musicalfidelity.com