Új színben is vihetők a B&W Signature modellek

A Bowers & Wilkins bemutatta a 705 Signature állványos és 702 Signature álló hangsugárzók Midnight Blue Metallic fényezésű változatát.

A Datuk Gloss Signature modellekhez hasonlóan az új Midnight Blue Metallic változatok is prémium kivitelben kerülnek piacra. Mindkét új Signature modellre hét réteg (metál fényű) festék került, amit lakkozással tettek még vonzóbbá. A közép/mély- és középsugárzók köré fém díszítőgyűrűket raktak, ezen felül a magassugárzó rácsokat is ezüst színűre fényezték. Az új modellak hátlapjára Signature azonosító tábla került.

Mindkét 700 Series Signature modell Carbon Dome tweeter technológiával rendelkezik, amit 600-as sorozatban használt alumínium dupla dóm és a 800-as sorozatban használt gyémánt dóm közötti teljesítménybeli szakadék áthidalására terveztek. A Carbon Dome két részből áll.

Az elülső rész egy harminc mikronos alumínium dóm, amelyet PVD szénbevonattal erősítettek meg. A második komponens a szerkezet belső oldalához ragasztott háromszáz mikronos széngyűrű, amit úgy profiloztak, hogy illeszkedjen a fő dóm formájához. A végeredmény kivételes merevség és torzulásállóság, felesleges extra tömeg nélkül.

Mint minden korábbi Signature termék az új modellek is Tweeter-On-Top kialakítással rendelkeznek, közelebbről Solid Body Tweeter technológiával. A topkategóriából örökölt megoldás számos teljesítményt befolyásoló előnyt kínál. Az üreges cinkház helyett a tömör alumíniumtömbből kialakított formát használnak, ami merevebb és kevésbé rezonáns szerkezetet biztosít. Ez a kialakítás ráadásként azt is lehetővé teszi, hogy a magassugárzó testének tömegét a dóm hűtésére használják.

A Continuum membránnal rendelkező középsugárzók az optimalizált és ellenőrzött rugalmasság koncepcióján alapulnak. A kónusz kialakítása segít elkerülni az ún. pisztonikus és break-up üzemmód közötti hirtelen átmenetet, amely drasztikusan rontja a hangteljesítményt. A szőtt kompozit membrán kivételesen kontrollált megszólalást biztosít, transzparens és részletgazdag középtartományt szavatol.

Az álló (702) hangsugárzó esetében a középtartományú meghajtók a kabinetről leválasztott speciális vázra kerültek, ami képes tovább tompítani a szerkezetben megmaradt rezonanciát. A három basszus hangszóró Aerofoil kónusszal rendelkezik, egy könnyű EPS maggal töltött belső és külső héjból álló kompozit szerkezetet használ, ami jelentősen javítja a basszus teljesítményt.

Forrás: www.bowerswilkins.com