Új szintre kerülhet az okosotthon élmény

Az LG más HCA (Home Connectivity Alliance) tagvállalatokkal együtt Vegasban demonstrálta, hogyan teszi lehetővé az átjárhatóságot az új HCA 1.0 specifikáció a különböző márkák intelligens otthoni megoldásai között.

A HCA kiállítási területén az LG a szövetség többi tagjának eszközei mellett mutatta be legújabb intelligens háztartási (MoodUP hűtőszekrény, a WashTower ruhatisztító, az ARTCOOL Gallery légkondicionáló és a PuriCare AeroTower légtisztító) készülékeit. A látogatók a gyakorlatban is megnézhették, hogyan kezelhetők a különböző berendezések a gyártók saját intelligens vezérlőközpontjain (például az LG intuitív ThinQ alkalmazáson) keresztül, új szintre emelve az átjárhatóságot.

A már meglévő Cloud-to-Cloud (C2C), azaz felhőalapú szolgáltatások interoperabilitására vonatkozó iparági szabványok felhasználásával az új HCA 1.0 specifikáció azért jött létre, hogy a háztartási gépek, televíziók és HVAC-rendszerek márkától függetlenül zökkenőmentesen működjenek együtt. A vásárlók nem csak az újonnan bemutatott modelleket használhatják ilyen módon, a már meglévő, a HCA 1.0 specifikációt támogató intelligens eszközeiket és HVAC-rendszereiket is komolyabb szoftverfrissítések nélkül kapcsolhatják össze.

A HCA 1.0 specifikáció a tagvállalatoknak is segít abban, hogy a jövőben fenntarthatóbbá tegyék az okosotthon-rendszereket. A szövetség tagjainak készülékeiből gyűjtött felhasználói adatok nyomán ugyanis a gyártók hozzájárulhatnak az otthoni energiagazdálkodás javításához.

Forrás: www.lgnewsroom.com