Új termékekkel hangol Münchenre az Astell&Kern

Az Astell & Kern rengeteg újdonságot készül bemutatni az idei High End rendezvényen, amelyek között biztosan ott lesz a KANN termékcsalád legújabb tagja, valamint egy új hordozható DAC és fülmonitor.

Újabb taggal bővül a KANN hordozható lejátszócsalád. A KANN MAX (1300 USD) a sorozat legkisebb darabja, ennek ellenére jobb teljesítményt (15V RMS) ígér, mint a nagyobbak. Az új modell ESS ES9038Q2M Quad-DAC koncepciót valósít meg, mind a négy csatornához egy DAC lapka van hozzárendelve. A készülék megörökölte a Teraton Alpha erősítő áramkört, így a problémásabb füleseket is kényelmesen kiszolgálja és kezeli a 32-bites/768 kHz felbontású PCM és a natív DSD512 fájlokat.

Mindhárom fejhallgató kimenet (2.5, 3.5 és 4.4 mm) arany PVD bevonatot kapott, hogy minimalizálva legyen az érintkezési zaj. A fedélzeten megtalálható a Replay Gain funkció, amely szintbe hozza az eltérő források (24-bit/192 kHz-ig) hangerejét, így nem kell folyton a hangerőszabályzó után kotorászni. Van Bluetooth 5.0 és WiFi, illetve adott az AK File Drop szolgáltatás, ami megkönnyíti a fájlok vezetékmentes megosztását. A kisebb méretből adódóan az üzemidő tizenhárom óra, a 64GB belső memória microSD kártya segítségével (legfeljebb 1TB) bővíthető.

Az Astell&Kern és a Campfire Audio közösen hozta össze a PATHFINDER (1900 USD) névre hallgató fülmonitort. A két társaság nem először dolgozik össze, hiszen korábban a Solaris X fülest is együtt építették. Az új modell dupla kamrás, dinamikus és BA meghajtókat dolgoztató készülék, mivel a tekercs két kisebb membránt szolgál ki, ezért a nagyobb teljesítményre és jobb középfrekvenciás reprodukcióra lehet számítani.

A magasabb frekvenciákról a Campfire Audio szabadalmaztatott Tuned Acoustic Expansion Chamber (TAEC) technológiája gondoskodik, amely a meghajtó előtti helyet módosítva optimalizálja a teljesítményt. A basszusokért tíz milliméteres dinamikus átalakítók felelnek. A hibrid membrános egységek egy Radial Venting 3D nyomtatott akusztikus kamrában vannak elhelyezve. A megoldás állítólag dinamikusabb basszus reprodukciót eredményez, diszkomfort érzetet generáló felesleges nyomás nélkül.

Végezetül a társaság bemutatta az AK HC2 Dual DAC (170 USD) kiegészítőjét, ami többek között a telefonos zenehallgatást hivatott magasabb szintre helyezni. Az eszköz az AK HC1 utódjaként 4.4 milliméteres aljzatot is hozott magával, odabent két Cirrus Logic CS43198 MasterHiFi DAC lapka található, amik támogatják a 32-bit/384 kHz nagy felbontású fájlok és a DSD256 állományok lejátszását.

A burkolat alatt egy analóg erősítő és egyedi kondenzátorok is helyet kaptak, amelyek állítólag optimalizálják az áramkört, elnyomják a teljesítmény ingadozásokat és minimalizálják az energiafogyasztást. A digitális jel átalakítása a torzítás csökkentése érdekében a feldolgozás utolsó szakaszában történik.

Forrás: www.astellnkern.com