Új termékkel bővült az AURALIC G2.1 sorozata

Az új digitális-analóg hálózati forráseszköz az Auralic Altair G1 modell újabb (G2.1) koncepcióhoz igazított változata.

Az Auralic szerint az ALTAIR modellek mindig híresek voltak a széleskörű funkcionalitásról, amely most először jelenik meg a G2.1 termékcsaládban. Természetesen a friss modell is „házban-ház” kialakítású, amely megoldás többek között lényegesen halkabb üzemeltetést tesz lehetővé.

A készülék önálló előerősítőként is használható, rezisztív létra kialakítású analóg hangerőszabályzóval rendelkezik, ami bemenettől függetlenül csendes jelet továbbít. Az A-osztályú Orfeo kimeneti modulok rendkívül alacsony zajszintű és torzítású jelet szavatolnak a teljes az analóg tartományban. A készülék két független, tisztán analóg bemenettel (házimozi és phono) rendelkezik, amelyek megkerülik a digitális szakaszt.

A berendezés a legerősebb Tesla platformra épült, hogy bármilyen kihívásnak képes legyen megfelelni. A rendszert Dual Femto Second óra szolgálja ki, amely hibátlanul időzített jeleket képes továbbítani, minimális szinten tartva a kapcsolódó jittert. Az ALTAIR G2.1 (4999 EUR) Lightning DS (Apple iOS eszközökön) keresztül vezérelhető, de különböző OpenHome alapú vezérlő szoftverekkel is kompatibilis. A rendszer Roon Ready, hozzáférést biztosít a Qobuz, a Tidal és a Spotify Connect szolgáltatókhoz, de a lista folyamatosan bővülni fog. A forgalmazás május közepén indul.

Forrás: www.us.auralic.com