Új termékvonal alapozását kezdte el a DUAL

Vadonatúj lemezjátszóval jelentkezett a DUAL. A kifejezetten jó megjelenésű készülék a társaság kommunikációja szerint, egy új generációs termékcsalád első darabja.

A Dual története százhúsz évvel ezelőtt kezdődött. A vállalat kezdetben mechanikus komponenseket és órákba szánt apró alkatrészeket gyártott, majd három évtizeddel később (1927) Dual (egy saját fejlesztésű motor után) néven lemezjátszók építésével kezdett foglalkozni. A szekér az ötvenes évek elején lódult meg igazán, amikor már számos népszerű (magnók, erősítők, hangsugárzók) modellt futtattak, mindez három évtizeden keresztül ment, amikor a társaság váratlanul csődöt jelentett. A márkát hat évig a Thomson vitte tovább, majd a nyolcvanas évek végén mindenestül a Schneider-Rundfunkwerke AG tulajdonába került. A lemezjátszókat a St. Georgen városában tevékenykedő Dual Phono GmbH készíti, amely a CS utótagot alkalmazza a saját fejlesztésű készülékek jelölésére.

A DUAL CS800 (1199 EUR) lemezjátszó parabolikus rúgókkal csillapított, alumínium platformmal erősített vázra építkezik. A nem kívánt rezgések kivédésében az egyedi felfüggesztésű lábak is fontos szerepet játszanak, amelyek állítólag az utólagos szintbeállítást is feleslegessé teszik. Az új modell fontosabb fejlesztései közé tartozik a Dual E(asymotion) vezetékezés és optimalizált (High Precision Surface) csapágyrendszer, amely módosítások a gyártó szerint jobb hangminőséget eredményeznek, illetve az elektronikusan vezérelt DC motort, amit egy újonnan kifejlesztett érintőkapcsoló vezérel. A szíjhajtású készüléket egyenes hangkarral szerelték, aminek végére Ortofon 2M RED (MM) hangszedő került. Utóbbi otthoni körülmények között is gyorsan és egyszerűen cserélhető. A nyomkövető erő és anti-skating manuális módosítására szintén lehetőség van.

Forrás: www.plattenspieler.sintron.de/en